Kersverse kampioenen bij Albatros

05 juni 2011
Kersverse kampioenen bij Albatros

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag mocht Albatros weer 3 kampioenen aan de eregalerij toevoegen. Albatros C3 (zie foto), C5 en D2 namen taart en bloemen in ontvangst. C3 kwam in actie tegen Thor C1. Bij winst of gelijkspel is Albatros kampioen, bij verlies zou Thor de ranglijst aanvoeren.
Het was een spannende wedstrijd waarin beide ploegen gelijk opgingen, maar waar Albatros verdiend steeds op voorsprong kwam en het kampioenschap binnen sleepte.

In de poule van C5 kon Albatros of alleen kampioen worden, of het kampioenschap met 2 andere ploegen moeten delen (PKC en Goodluck). Albatros verloor helaas van Good Luck C3 met 4-3, maar kon toch ook het kampioenschap vieren, zij het met iets minder glans. Het derde kampioenschap werd binnengehaald door Albatros D2. Op eigen bodem werd ACKC D1 verslagen.

Naast jeugdteams waren kwamen ook de junioren en senioren in actie. Het vlaggenschip speelde tegen Avanti 1 uit Pijnacker. Albatros moest even op gang komen op het winderige veld en zag de thuisploeg dan ook snel uitlopen naar een 2-0 voorsprong. De ploeg knokte zich echter terug in de wedstrijd en in de tweede helft kwam dan ook verdiend het omslagpunt. Albatros kwam door schoten van Ot Huyser en Chantal Cornfield op voorsprong en deze werd behouden tot aan het eindsignaal. Door de 13-15 overwinning heeft Albatros zich veilig gespeeld en zal volgend seizoen ook uitkomen in de overgangsklasse.

De reserves van Albatros hadden nog zicht op het kampioenschap. Er moest echter dan wel gewonnen worden van Avanti 2, de koploper om een beslissingswedstrijd te mogen spelen. In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar weinig toe en na 15 minuten spelen was de stand dan ook nog maar 2-1 in het voordeel van Avanti. In de tweede helft nam Albatros brutaal een voorsprong, maar helaas trok de ploeg uit Pijnacker steeds aan het langste eind. In de slotfase wist Avanti een voorsprong van twee punten te pakken en gaven het kampioenschap niet meer uit handen.

Het 3e senioren team had duidelijk geen last van de hitte en versloeg NIO 2 met dubbele cijfers. De uitploeg vertrok met een 9-18 overwinning op zak.
Albatros 4 won nipt van Dijkvogels 2 en voegde twee belangrijke punten toe. De ploeg lijkt het degradatiespook achter zich te hebben gelaten.

Zowel het eerste als het tweede juniorenteam speelde gelijk met 8-8. A1 sloot het seizoen af met een gelijkspel tegen Excelsior en A2 speelde de derby tegen DVS A2 uit Hendrik-Ido-Ambacht.
Albatros B2 won ruim van Merwede B2, eindstand was 11-3.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.