Grondruil brengt start bouw Educatief Plein dichterbij

10 juni 2011 door Ad van Herk

HEERJANSDAM - De bouw van het Educatief Plein in Heerjansdam komt steeds dichterbij. Vanmiddag ondertekenden de gemeente en Woningbouwvereniging Heerjansdam een grondruilovereenkomst. De gemeente is nu eigenaar van alle grond waar het Educatief Plein op wordt gerealiseerd.

Met de grondruil draagt Woningbouwvereniging Heerjansdam een stuk grond over aan de gemeente. Op deze grond wordt een deel van het Educatief Plein gerealiseerd. Woningbouwvereniging Heerjansdam zal op een later moment een gelijkwaardig stuk grond terug krijgen van de gemeente Zwijndrecht. Dit gebeurt zodra de plannen voor de bouw van een complex met zorggebonden woningen definitief zijn.

Voorzieningencluster Heerjansdam
Het Educatief Plein is onderdeel van het project Voorzieningencluster Heerjansdam aan de Sportlaan in Heerjansdam. Het Voorzieningencluster Heerjansdam bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft de bouw van het Educatief Plein en omvat twee basisscholen, een bibliotheek, kinderopvang en een speel-o-theek. Deel twee omvat de realisatie van een complex van zorggebonden woningen en aanvullende woningbouw.

 Naar verwachting start de bouw van het Educatief Plein na de zomer. Najaar 2012 kan het Educatief Plein dan in gebruik genomen worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.