Opendag ProRail Ongevallenbestrijding

11 juni 2011 door Ad van Herk
Opendag ProRail Ongevallenbestrijding

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 11 juni 2011 namen de jeugdbrandweerkorpsen van Rotterdam-Zuid, Barendrecht en de Zwijndrechtse Waard een kijkje in de keuken van ProRail Ongevallenbestrijding. Het team Ongevallenbestrijding van ProRail liet daarbij zien welke capaciteiten ze in huis hebben. Tegelijkertijd hield deze organisatie een opendag voor andere belangstellenden.

Een ontspoorde trein of een ongeval op het spoor kan grote gevolgen hebben voor het treinverkeer in heel Nederland. ProRail maakt het spoor daarom zo snel mogelijk weer begaanbaar. Als er treinstellen moeten worden herspoord of weggesleept, komt de afdeling Ongevallenbestrijding in actie. Als zich ernstige ongevallen of ontsporingen voordoen, is Ongevallenbestrijding onmisbaar.

Voor de jongvolwassen bij de jeugdbrandweer zijn er enkele raakvlakken met Ongevallenbestrijding en zijn de werkzaamheden niet geheel onbekend. Voor ProRail is dit de ideale manier om te laten zien welke taken Ongevallenbestrijding uitvoert samen met de jeugd. De ochtend stond in het teken van hersporen, vrij baan maken en redden & bestrijden. Naast het bewonderen van de locatie en de middelen was er ook gelegenheid om te kijken of de jongvolwassen geschikt zijn als ‘Ongevallenbestrijder’.

Foto's: Gerben van den Boom

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.