V.V.G.Z .3 promoveert naar reserve 1e klasse

13 juni 2011 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Na een lange reeks nacompetitiewedstrijden is het 3e elftal van de Vogels erin geslaagd te promoveren naar de reserve 1e klasse. Nadat het team van trainer Adco Bakker na een driekamp met  Drechtstreek 2 en Kliundert 2 de titel miste, volgde een lange reeks wedstrijden in de nacompetitie. Eerst werd Terneuzense Boys (0-7 en T.B. niet opgekomen) vernederd, daarna moest Kapelle 2 er aan geloven (5-1 en 2-2). Afgelopen zaterdag volgde dan de finale tegen Hoek 3, de nummer 10 uit de reserve 1e klasse.

Op een prachtige grasmat van de v.v. Klundert kon Adco niet beschikken over de geblesseerde Tony Retel (nek) en Raymond Slagter(knie). Verder was keeper Dennis Jongenele licht geblesseerd en keepte Pieter Leerensveld. Marcel de Jong. Robin Zoutewelle en Yannick Duister waren de wissels en deze elf vormde de basis: Pieter Leerensveld, Jeroen v. Scherpenzeel, Raymond Rademakers, Arno v.d.  Pol,Casper Kwak- Martijn Tempelaar, Erik Zwaan, Martijn Snaauw- Fatih Eroglu, Rob ten Oever, Lawrence Mol.  De eerste paar minuten waren voor Hoek; met stevig voetbal en veel verbaal geweld probeerden de Zeeuwen de tegenstander en arbitraal te intimideren en ze scoorden ook meteen in de beginminuten maar op aanraden van de grensrechter werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel.
 
Daarna kwamen de Vogels er beter in en waren de Vogels duidelijke de betere voetbalploeg. Vooral centrumspits Rob ten Oever vormde een voortdurende plaag voor zijn tegenstanders en ook Martijn Snaauw en Martijn Tempelaar lieten zich in deze beginfase zien met lekker fel voetbal. De eerste grote kans was voor Rob toen Lawrence hem met een prachtig hakje alleen voor de goalie zette, maar Rob teisterde de paal. Halverwege de eerste helft dan toch de openingstreffer: Lawrence werd randje buitenspel weg gestuurd en alleen voor de goalie scoorde hij mooi: 1-0. Hoek kreeg daarna nog een kans toen een inzet van dichtbij hoog over het doel van Pieter werd geschoten , maar voor de rest kwam de zeer geroutineerde defensie van de Vogels niet in de problemen. Net voor rust een belangrijk moment: de tot dan nog nauwelijks zichtbare Erik Zwaan zette aan, passeerde twee man en schoot van 25 meter hard en droog in: 2-0 en dat was net voor de pauze een mooie opsteker.

Na rust bleven de Vogels moeiteloos overeind en toen Jeroen van Scherpenzeel uit een vrije trap randje zestien de 3-0 binnen schoot, leek de strijd gespeeld. De Vogels kregen onder aanvoering van Erik en Rob nog een reeks kansen maar het leverde geen doelpunt meer op. Toch was het nog even oppassen in het laatste kwartier toen Pieter buiten de zestien hands maakte en rood kreeg. Fatih werd opgeofferd voor Dennis en met een man meer persten de Zeeuwen er toch nog een minioffensief uit. Dennis redde eerst nog fraai op een van richting veranderd schot, maar werd even later via een boogbal toch gepasseerd. De Zeeuwen roken bloed en er kwamen veel corners en een paar hachelijke situaties voor de goal. Het bleef gelukkig 1-3 en als VVGZ eruit kwam , waren de kansen groot maar de voor Rob ingevallen Yannick raakte de paal. Tien minuten voor tijd kwam Tony toch nog voor Lawrence en die kreeg een onverwachte kans maar er werd  niet meer gescoord en na minutenlang blessuretijd floot de referee voor het eindsignaal en mogen Vogels 3 zich eersteklasser noemen en dat is een hele knappe prestatie.
 

foto vvgz3/jan boom

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.