Kampioenschap individueel toestelturnen sucses voor O & O

20 juni 2011 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Anthony van Assche, lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O, is voorbije weekend in Heerenveen voor de tweede maal Nederlands kampioen in de seniorcategorie van de eredivisie geworden. De tweeëntwintigjarige Anthony turnde in de meerkamp 82,95 pnt. bijeen. Zijn clubgenoot Melvin Ornek werd met 80,15 pnt. knap tweede. Axel Quist kwam slechts 0,85 pnt. tekort om als derde O & O-er het erepodium te betreden. Met een score van  78,55 pnt. kwam hij als vierde uit de strijd.

Bij junioren van de eredivise bonden Karl Kostka en Mark Feddema in de meerkamp de strijd aan. Karl liet zich met 76,60 pnt. het goud omhangen. Mark zag zijn podiumkansen door een mislukking op het laatste toestel voltige in rook op gaan. Hij eindigde met 68,95 pnt. op de vijfde plaats.

In de eerste divisie kwamen in seniorcategorie John Legen en Roel van der Beek tot actie. John lag met 71,90 pnt. beslag op het brons. Roel werd met 70,49 pnt. vierde .

Ook in de toestelfinales sprak de Zwijndrechtse turnclub een woordje mee.
Anthony van Assche had hierbij opnieuw succes. Naast zijn meerkamptittel pakte hij ook de titel op het toestel ringen en verdiende hij brons op de brug. Melvin Ornek lag beslag op het zilver op het onderdeel voltige. Het geblesseerde Bart Deurloo kwam alleen op de vloer tot actie. Zijn optreden werd beloond met zilver.

Bij de junioren van de eredivisie was Karl Kosztka opnieuw de grote winnaar. Met vijfmaal goud en eenmaal zilver was hij heer en meester. Alleen op het onderdeel voltige moest hij zijn meerdere erkennen in zijn concurrent Conor Lovdahl van SV PAX-Hoofddorp. Mark Feddema had zich na de teleurstelling bij de meerkamp hervonden. In de toestelfinales pakte hij driemaal brons op de onderdelen sprong, brug en rek.

In de eerste divisie beklom John Legen tweemaal de hoogste trede van het erepodium. Hij werd Nederlands kampioen op de onderdelen vloer en sprong. Roel van der Beek werd op deze twee onderdelen derde.
Erik Gàl werd bij de junioren tweede op brug en derde op vloer. Danny Hamann pakte de nationale titel op de ringen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.