Albatros G Nederlands Kampioen

27 juni 2011 door Ad van Herk
Albatros G Nederlands Kampioen

ZWIJNDRECHT - De G-korfballers van Albatros zijn kampioen van Nederland op B-niveau geworden! Ondanks het regenachtige weer werd er een gezellig toernooi gespeeld op de grasvelden van Tempo in Alphen aan de Rijn waarbij 8 teams met een verstandelijke beperking in de A-klasse en 10 teams in de B-poule ingedeeld waren. Albatros G won alle wedstrijden in de B1 poule en dus mochten ze de finale spelen tegen de winnaar van de B2 poule, thuisploeg Tempo G2.

Het werd een zinderende wedstrijd waarin de ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren en natuurlijk allebei erg graag wilden winnen. Tempo kwam al snel op voorsprong maar gelukkig kon Simone Lagendijk scoren uit een korte kans. Helaas scoorde  Tempo vervolgens weer als eerste en moest Albatros in de achtervolging. Dennis Rijsdijk scoorde koelbloedig een strafworp en dus moest er verlengd gaan worden.
Na een korte peptalk ging Albatros zelfverzekerd het veld weer in en al snel schoot Maarten van Es een mooi afstandsschot in de korf. Zowel Albatros als Tempo kregen nog een aantal kansen maar de verdediging bleef goed geconcentreerd, een beetje geholpen door zenuwachtig schreeuwende coaches. Toen het verlossende fluitsignaal klonk vlogen de spelers elkaar om de nek en was er een feestje met een lach en zelfs een enkele traan. Natuurlijk was er een overwinningsdrankje en daarna een mooie beker die door aanvoerder Joop de Klerk in ontvangst genomen werd. Een prachtige beloning voor de spelers en coaches van Albatros G. De prijs in de A-poule ging overigens naar het Maasdijkse Dijkvogels.

De Albatrosjeugd treft het de laatste weken niet. Werd op 18 juni het schoolkorfbaltoernooi afgelast, afgelopen zaterdag was het ook te nat voor het jaarlijkse paalschietkampioenschap tijdens de Oudejaars Familiedagen.

Op vrijdagavond kon het toernooi voor de oudere jeugd wel doorgaan. Ruim 70 koppels uit diverse categorieën van de club, maar ook bestaande uit ouders en korfballers van andere verenigingen, streden tot na middernacht om de titel. Uiteindelijk werden Remco van der Graaf en René Havelaar gekroond tot superschutters en mochten zij de bekers in ontvangst nemen. Ook ontvingen Jolanda Droogendijk en Wouter Nugteren die avond een speldje ter ere van hun 25-jarige lidmaatschap en Sandra van der Graaf werd bedankt voor 5 jaar wedstrijdsecretariaat senioren/junioren.

Het seizoen van Albatros zit er nu bijna op. Aanstaand weekend staat er nog een senioren/juniorenkamp tot 22 jaar op het programma in het Brabantse Bergeijk.

De korfballers mogen daarna gaan genieten van een welverdiende rust. Op zaterdag 6 augustus staan de eerste trainingen voor de senioren- en juniorenselectie op het programma onder leiding van de nieuwe trainers Karim Ratoube en Martijn van der Wees.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.