NK ritmische gymnastiek succesvol afgesloten voor O en O

27 juni 2011 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O heeft haar wedstrijdseizoen afgesloten met een succesvolle deelname aan het in Amsterdam gehouden Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek. Zij wist hierbij in de diverse categorieën beslag te leggen op maar liefst zes nationale titels, vijf zilveren en vijf bronzen medailles.

Het succesvolst  was Denise van Wijngaarden in de categorie 3A. In de meerkamp veroverde zij het goud met 49,050 pnt., was op de onderdelen bal en knots eveneens de beste en werd op het onderdeel lint derde. Ook pakte zij het goud bij het duo-optreden touw. Samen met haar clubgenote Beau Vlok betrad zij de hoogste trede van het ereschavot. Bij dit onderdeel had zij ook een duo-optreden samen met Denise Leijten. Hiermee  kreeg zij het zilver omgehangen.

Beau Vlok werd naast de duotitel in de meerkamp met 47,708 keurig tweede,  op het onderdeel lint Nederlands kampioen en derde op het onderdeel knots.

Nadia Amenou bond de strijd aan in de categorie 2A. In de meerkamp kwam zij slechts 0,025 pnt. te kort voor het brons. Zij werd met 63,250 pnt. vierde. In de onderdeelfinales revancheerde zij zich door het goud op te eisen op het onderdeel knots en brons op het onderdeel lint.
In de categorie 2B kwam Zoewe Roozenblad tot actie. In de meerkamptitelstrijd werd haar optreden beloond met 60,225 pnt., goed voor het brons.

Bij de duostrijd turnde het duo Soraya Amenou/Esté Kraayeveld zich in de categorie 4 naar het zilver en het duo Noa Reijmers/Isa van Andel zich  in de categorie 3B naar het brons.

Bij het groepswerk viel de Zwijndrechtse turnclub eveneens in de prijzen. In de categorie 2B werd O & O met haar touwcompositie derde en in de categorie 2A eveneens met touw tweede.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.