Bouw Educatief Plein start in het najaar

29 juni 2011 door Ad van Herk

HEERJANSDAM - Gisteren (28-06-2011) heeft de gemeenteraad het krediet voor de bouw van het Educatief Plein beschikbaar gesteld. Dit is een belangrijke stap vooruit waardoor we verder kunnen met de realisatie van het Voorzieningencluster Heerjansdam. Naar verwachting start in het najaar de bouw van het Educatief Plein aan de Sportlaan.

 “Een feestelijk moment. De afgelopen jaren hebben we samen met de partners van het Educatief Plein hard gewerkt aan de totstandkoming van alle plannen. Heerjansdam krijgt een belangrijke voorziening. Ouders en kinderen kunnen straks op één plek terecht voor basisonderwijs, kinderopvang, het lenen van boeken, speelgoed en peuteropvang. Dat de bouw van Educatief Plein nu in zicht komt is voor mij een mooie afsluiting. De afgelopen jaren heb ik me met veel enthousiasme hiervoor ingezet. Nu de bouw kan starten neemt Aaike Kamsteeg, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, het project van mij over”, aldus Miranda de Vries, wethouder Onderwijs.

 Voorzieningencluster Heerjansdam
Na de vaststelling van het Masterplan in 2006 zijn al vele stappen gezet. Zo is sportzaal Den Dam opgeknapt; zijn de wijkgebouwen aan de Sportlaan gesloopt; heeft er een grondruil plaatsgevonden en is in overleg met alle betrokkenen een architect gekozen die met het ontwerp van het Educatief Plein aan de slag is gegaan.

 De volgende partijen komen in het Educatief Plein onder één dak te zitten: Openbare Koningin Julianaschool (KJS), Protestant Christelijke basisschool De Rank, de bibliotheek, kinderopvang Bobo, peuterspeelzaal ’t Drempeltje en de Speel-o-Theek Heerjansdam. De realisatie van het Educatief Plein is het eerste deel van het project Voorzieningencluster Heerjansdam. Deel twee van het project omvat de realisatie van een complex van zorggebonden woningen en aanvullende woningbouw.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.