Groot jeugdtoernooi opent het nieuwe seizen voor sv Conventus

15 augustus 2011

ZWIJNDRECHT - Met een uniek jeugdtoernooi voor kinderen van 6 tot 16 jaar opent sv Conventus komende zaterdag, 20 augustus, het nieuwe sportseizoen. Tijdens het toernooi, welke dit jaar voor het eerst plaats zal vinden, zullen beide sporten van de Zwijndrechtse vereniging worden beoefend: Handbal én korfbal.

De vooruitzichten voor het 1ste Conventus jeugdtoernooi zien er bijzonder goed uit: Naast de goede weersverwachting, was de interesse van de sportverenigingen in de regio bijzonder groot. Maar liefst negen korfbal- en elf handbalverenigingen hebben teams ingeschreven voor het toernooi, welke per leeftijdscategorie spelen in poules van drie of vier teams.

Het eerste Conventus jeugdtoernooi zal in het teken staan van KIKA, dat zich inzet voor meer onderzoek naar kinderkanker. Speciaal voor dit goede doel is er een loterij opgezet, waarbij iedereen lootjes kan kopen waarvan 2/3e naar het goede doel gaat en 1/3e ten goede komt van de jeugd van sv Conventus. De gelukkige winnaar van deze loterij krijgt een fiets, aangeboden door Peter Terlouw Tweewielers uit H.I. Ambacht.

Naast de vele sportieve activiteiten, zal er voor de jeugd rondom de sportvelden ook volop entertainment zijn. Voor de jongsten is er een zandbak met een glijbaan, een springkussen en kunnen kinderen zich laten schminken, terwijl voor de ouderen de ‘Kop van jut’ aanwezig is.

Een dag na het Conventus jeugdtoernooi begint het seizoen ook echt voor de twee hoogst spelende korfbalteams, welke zondag 21 augustus oefenwedstrijden spelen tegen het eerste en tweede team van Sperwers. Voor de handbalteams begint het seizoen een week later met de eerste competitiewedstrijden.

Het 1ste Conventus jeugdtoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Peter Terlouw Tweewielers, McDonald’s Alblasserdam, Friesland Comina en Rabobank Drechtsteden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.