Pelikaan speelt gelijk tegen Schelluinen

12 september 2011 door Ad van Herk
Pelikaan speelt gelijk tegen Schelluinen

ZWIJNDRECHT - Op een wederom warme en benauwde zaterdag vertrok Pelikaan in de nieuwe bus van RTC Tours uit Ridderkerk naar sportpark Scalune in Schelluinen.
Op 14.30 uur werd er afgetrapt. Direct probeerde Schelluinen Pelikaan onder druk te zetten. Ondanks deze druk wist Pelikaan er voetballend onderuit te komen. Toch was het Schelluinen die na 4 minuten de eerste kans kreeg. Gelukkig voor Pelikaan wist de wederom uitstekend keepende Rik Pomp de bal tegen te houden.
In de 6e minuut ontstond de eerste kans voor Pelikaan. Vincent de Klerk veroverde de bal op het middenveld waarna hij de bal op links mee kon geven aan Erwin van Dis. Diens voorzet belande voor de voeten van Randy Kroos die in 1 keer uithaalde. Zijn schot miste echter precisie.
De volgende kans was voor Lerry Overgaauw. Uit een moeilijke hoek wist hij de bal nog op doel te schieten, waarna de keeper van Schelluinen de bal makkelijk kon pakken.
In de 21e minuut gaf Gerard van der Meij een goede steekbal op Erwin van Dis die na twee Wiel Coerver bewegingen zijn schot over zag gaan. Kort daarop schoot Vincent de Klerk vanaf 25 meter in de handen van de keeper.
Na 30 minuten kreeg Schelluinen een goede kans uit een counter. Rik Pomp wist ook deze inzet te stoppen. Vijf minuten later schoot Erwin van Dis hard voorlangs waarna Danny Heijstek bij de 2e paal de bal net niet tussen de doelpalen kreeg.
 
De 2e helft telde voor beide kanten minder kansen, maar beide ploegen bleven gaan voor de drie punten. In de 3e en 4e minuut kreeg Schelluinen twee grote kansen. De eerste was een prooi voor Rik Pomp de tweede kans verdween over diens doel.
In de 13e minuut werd Vincent de Klerk bij de 16 meter van Schelluinen gevloerd. Uit de daarop volgende vrije trap wist pelikaan niet te scoren. Gerard van der Meij schoot net over.
Na 30 minuten spelen kwam Pim Pomp in het veld voor Lerry Overgaauw. Met Pim hoopte de trainer wat meer stootkracht voorin te krijgen. Dit lukte ook aardig. Pim wist met sterk doorzettingsvermogen het de verdedigers van Schelluinen knap lastig te maken.
In de 33e minuut was Schelluinen dicht bij een treffer, maar de goed verdedigende Stephan Ooms  kon de inzet van Schelluinen van de lijn redden. Ondanks een verdwaalde voorzet van Schelluinen die rakelings over het doel van Rik Pomp ging bleef de brilstand op de borden staan. Een terecht gelijkspel waar pelikaan na afloop in ieder geval tevreden mee was.

Schelluinen – Pelikaan 0-0 (0-0)

Pelikaan:  Rik Pomp, Nick Sol, Peter van Dam, Carsten van Leeuwen, Stephan Ooms, Gerard van der Meij, Randy Kroos, Lerry Overgaauw (75,Pim Pomp), Erwin van Dis en Danny Heijstek (80, Niels van Muijen).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.