Pelikaan A1 verpulvert EBOH A1 na vroege achterstand

13 september 2011 door Ad van Herk
Pelikaan A1 verpulvert EBOH A1 na vroege achterstand

ZWIJNDRECHT - In de tweede speelronde stond de uitwedstrijd tegen EBOH op het programma. Vooraf bestempeld als een lastige uitwedstrijd omdat EBOH enkele goede resultaten had neergezet in de oefencampagne. Net als tegen GJS was het erg warm, daar kwam nog bij dat het slechte veld ongunstig zou zijn voor ons positiespel. Hier hebben we de spelers op geattendeerd, dus elkaar hard en zuiver inspelen....

De volgende 11 spelers begonnen in de basis:
Mike, Lex, Ard, Menno, Patrick K, Dion, Anouar, Devon, Manucho, Patrick V en Rowdy.
In de openingsfase was het zoeken tegen het met twee spitsen spelende EBOH. Na wat schermutselingen over en weer kwam EBOH door knullig balverlies van Pelikaan, nota bene uit een vrije trap van Pelikaan, na 15 minuten spelen op 1-0.

Gelukkig konden we ons snel herpakken en versierde onze weer fitte spits Manucho na een aktie in de 16 meter een strafschop. Onze penalty killer Lex ging achter de bal staan; keeper stopt; rebound Manucho wordt weer gekeerd, waarna Devon alsnog de gelijkmaker inschoot.

Na de 1-1 kantelde de wedstrijd en nog voor rust kwam de 1-2 (goede bal Rowdy op Anouar die spits Patrick V in de rebound zag scoren) en 1-3 (klutsbal wederom Patrick V) op het scorebord. EBOH speelde eigenlijk met twee linies:

Verdediging en 5 man op lijn in de aanval bij balbezit. Op het middenveld lag de ruimte en voor ons de mogelijkheid verder uit te lopen via de omschakeling met onze snelle spitsen.

Al snel besloten we gebruik te maken van onze 5 fitte wisselspelers, mede door de zware omstandigheden.
Dennis bekroonde zijn invalbeurt in de 2de helft al snel met een goede diepe bal op Patrick V die Rowdy bediende die het 1-4 maakte,
Vanaf dat moment was het verzet van EBOH definitief gebroken en ging het snel; 1-5 en 1-6 beide door Patrick V. EBOH had nog wel wat speldenprikken maar tot 2x toe was daar onze "sta in de weg" keeper Michael die erg fraai redde. In de 2de helft kwamen ook nog Lars, Mitchell, Arsene en Chris binnen de lijnen

Manucho scoorde nog de 1-7 na goed voorbereidend werk van Rowdy, waarna Chris de 1-8 eindstand op het bord aantekende na goed breed leggen van Anouar. Al met al een goede teamprestatie, onder zware & moeilijke omstandigheden en vertrouwen getankt met 8 goals voor de zware uitwedstrijd volgende week tegen Kozakken Boys.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.