Zware wedstrijd voor pelikaan

18 september 2011 door Ad van Herk
Zware wedstrijd voor pelikaan

ZWIJNDRECHT - De derde competitiewedstrijd tegen DESK C1. Wat we van hen wisten is dat ze bekend staan om harde duels en er een zware wedstrijd van maken. Nou, met één gele kaart aan beide kanten en talloze overtredingen werd het dat ook wel!

De opstelling was als volgt:
Koen op doel. Wesley, Peter en Bram in de verdediging.
Alain, Nathan S., Mitchel en Rowan op het middenveld.
Biangelo, Samuel en Ruben in de aanval.

Op de bank zaten Laurens, Len en Daan. Nathan G. was er wel, maar helaas nog geblesseerd.
Jaouad was afwezig.

Tijdens de warming-up en de bespreking waren de Peli’s al op scherp gezet door de trainers. Kort erop zitten, elke bal moet voor ons zijn. Één team, één overwinning. Dat waren maar een paar kreten die vooral in de eerste helft heel goed werden opgepikt.
De eerste paar minuten lieten wij meteen zien dat we deze wedstrijd wilden winnen. We zaten er inderdaad dicht op en gaven DESK geen ruimte om te voetballen. Dit zorgde al in de 7e minuut voor de voorsprong voor Pelikaan. Na een foute breedtepass van een verdediger van DESK bedacht Biangelo zich geen moment en schoot de 1-0 binnen.

In het daaropvolgende kwartier bleven wij maar gas geven met zo nu en dan ook echt goed voetbal. Ruben en Biangelo kwamen vaak in de bal, zoals er getraind was, om daarna de kaats te maken en weer de vrije ruimte te zoeken.
Uiteindelijk was het pas de 4e opgelegde kans in 1 minuut dat voor het tweede doelpunt van Pelikaan zorgde. Nadat eerst Biangelo in vrije positie overkopte, Ruben net iets te lang wachtte met uithalen en Rowan net naast schoot kwam Peter van achteruit opstomen. Hij kreeg de bal na een kaats terug, zette Biangelo in scoringspositie die er 2-0 van maakte. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft gingen we verder waar we gebleven waren. Weer kort erop, tegenstander geen ruimte geven. Samuel had al snel de mogelijkheid om DESK helemaal stil te krijgen, maar schoot de bal iets te zwak in. Toch konden we kort daarna weer met z’n allen juichen. Rowan met een strakke pass op Samuel die op zijn beurt Biangelo weer bedient die z’n derde van de wedstrijd maakt. 3-0.
3-0, overwinning is binnen en de trainers, leiders en supporters kunnen rustig achterover leunen zou je normaal dan denken…het liep iets anders.
Nathan S. liep tegen een gele kaart aan na een overtreding. Dit was eigenlijk het begin van de onrust die over ons heen kwam. DESK had blijkbaar in de rust te horen gekregen om constant te gaan liggen om zo vrije trappen mee te krijgen. Wij lieten ons hierin te veel meegaan, waardoor we de controle over de wedstrijd verloren. Het werd 3-1 na wat duw- en trekwerk  in ons zestien-meter gebied.
Het werd steeds onvriendelijker en je hoorde de scheldwoorden soms over het veld vliegen waar de scheids helaas niet tegen optrad. 3-2 werd het na een actie aan de zijkant waar wij slecht verdedigden en de bal voorgegeven werd. De spits van DESK schoot de bal in de hoek, buiten het bereik van Koen.
Een gele kaart voor DESK volgde na een elleboogstoot op Bram wat de scheidsrechter was ontgaan, maar onze grensrechter niet. Eerder had Len al een elleboogstoot vol in het gezicht gekregen wat de goeie man helaas ook niet had gezien.
Zo was de tweede helft dus erg onvriendelijk en waren we blij toen er eindelijk werd afgefloten. Vandaag hebben we als één team één overwinning behaald, klasse mannen! Zwaarbevochten zege, maar juist die zijn belangrijk voor het groepsgevoel.

Over groepsgevoel gesproken. Na de wedstrijd was er het eerste team-uitje van het seizoen. De eerste was bedacht door de trainers en leider. Lasergamen in de Biesbosch.
Na een introductie van de instructeurs hoe alles werkt mochten de jongens elkaar te lijf gaan, de trainers en leider gingen elders maar een happie eten.
Bij terugkomst bleken ze hun opdrachten goed te hebben uitgevoerd, want schoenen en kleding zaten onder de modder.
Al met al, een zeer geslaagde middag!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.