Pelikaan 1 haalt zijn eerste overwinning in de competitie

18 september 2011 door Ad van Herk
Pelikaan 1 haalt zijn eerste overwinning in de competitie

ZWIJNDRECHT - Pelikaan 1 heeft zijn eerste overwinning in de competitie behaald. Op het Pelidome werd Altena met 2-0 verslagen. Doelpuntenmakers waren Pim Pomp en Randy Kroos. De wedstrijdbal werd gesponsord door Trelleborg Ridderkerk B.V.

Om 15.00 uur werd er afgetrapt op het Pelidome voor de wedstrijd Pelikaan 1 tegen Altena.  In de eerste 15 minuten waren er kansen voor beide ploegen, maar door goed werk van de verdedigers werden de keepers niet tot ingrijpen gedwongen. Zo zag Erwin van Dis eerst zijn schot geblokt worden door een verdediger van Altena. Kort daarop kon dezelfde verdediger een voorzet van Randy Kroos tot corner verwerken voordat Erwin van Dis kon inkoppen. Aan de andere kant wist Carsten van Leeuwen een schot te blokken van de spits van Altena.

In de 30e minuut was het de keeper van Altena die de eerste grote redding moest verrichten. Carsten van Leeuwen nam aan de linkerkant van het veld een vrije trap die Erwin van Dis goed verlengde. De keeper wist de bal met zijn vuisten uit het doel te houden.
Eén minuut later was het wederom Carsten van Leeuwen die van links een vrije trap mocht nemen. Deze keer raakte niemand de bal aan. Helaas voor Pelikaan ging de bal net aan de verkeerde kant van de paal naast.
In de 38e minuut was het Randy Kroos die vanaf links naar binnen kwam en uithaalde, wederom wist de keeper van Altena de bal uit zijn doel te houden. Twee minuten later namen Peter van Dam en Vincent de Klerk een korte corner waarop een goede voorzet van Vincent de Klerk volgde. Randy Kroos mikte echter net te hoog met zijn hoofd waardoor de bal op de lat kwam. Kort voor rust kreeg Peter van Dam nog een schietkans uit een corner maar hij zag zijn schot geblokt worden.

De 2e helft begon met een spelerswissel aan de kant van Pelikaan. Pim Pomp kwam in het veld voor Danny Heijstek.  In de 3e en 4e minuut kreeg Pelikaan kansen om de score te openen via Randy kroos en Niels van Muijen. Beiden scoorden niet.

In de 5e minuut kreeg Altena de mogelijkheid om te scoren, maar Rik Pomp hield de bal tegen. Eén minuut later gaf Peter van Dam een mooie pass op Erwin van Dis die met een lobje over de keeper naast schoot.

In de 7e minuut was het eindelijk raak voor Pelikaan. Pim Pomp zag zijn inzet via een kluts onder de lat belanden, 1-0 en een terechte voorsprong voor pelikaan. Twaalf minuten later Kreeg Altena op een gevaarlijke plaats bij de 16 meter een gemakkelijk gegeven vrije trap. Deze ging via de muur over.

In de 22e en 27e minuten waren er 2 grote kansen voor Niels van Muijen en Randy Kroos. De eerste inzet werd gepakt door de keeper de tweede werd voorlangs het doel geschoten. Kort daarop werden Niels van Muijen en Nick Sol (geblesseerd) gewisseld. Voor hen in de plaats kwamen Lerry Overgaauw en Wilco Hameetman.

In de 40e minuut maakte Pelikaan de 2-0. Na een goede actie van Vincent de Klerk gaf deze de bal breed op Randy kroos. Randy kroos wist de bal mee te nemen in de 16 meter en hard uit te halen richting de rechter hoek, 2-0.

In de blessure tijd kreeg Randy kroos nog een goede kans op de 3-0, maar zag zijn inzet wederom stranden op de vuisten van de keeper van Altena.

Een terechte overwinning voor Pelikaan met een uitslag die hoger uit had kunnen vallen gezien de kansen.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.