Pelikaan wint van DFC

01 november 2011 door Ad van Herk
Pelikaan wint van DFC

ZWIJNDRECHT - Pelikaan had afgelopen zaterdag de altijd lastige uitwedstrijd tegen DFC op het programma staan. Lastig want Pelikaan werd de laatste jaren steeds met 0 punten naar Zwijndrecht teruggestuurd.

De eerste kans was dan ook voor het fel startende DFC maar het zachte schot belande in de handen van Rik Pomp. Drie minuten later was er de eerste grote kans voor Pelikaan. Erwin van Dis kwam via een goede loopactie vanaf de linkerkant 1 op 1 te staan met de keeper van DFC.  Deze wist de inzet van Erwin te stoppen.

In de 38e minuut was het eindelijk raak voor Pelikaan. Na een ongelukkige handsbal kreeg Pelikaan een penalty die feilloos werd ingeschoten door Randy Kroos; 0-1

Vier minuten later viel de 0-2 op het bord te noteren. Marcel Dijkstra zette goed druk en veroverde de bal waarna hij de vrije doortocht had naar de goal van DFC. De keeper was geen belemmering voor Marcel; 0-2

In de 44e minuut kwam Pelikaan goed weg door een bal op de paal, maar uit de daaropvolgende corner wist Marco van Woerkom van DFC de aansluitingstreffer te maken; 1-2

In de 2e helft kreeg Pelikaan al snel een kans maar de grootste kreeg DFC.  In de 13e minuut kreeg DFC een penalty.Ook hier werd door de scheidsrechter een handsbal geconstateerd.  Erik Vos van DFC schoot de bal strak in de rechter benedenhoek, maar Rik Pomp wist de inzet te keren.

Drie minuten gaf  Pim Pomp laag voor op Vincent de Klerck die handig wegdraaide van zijn tegenstander en van dichtbij de 1-3 binnen schoot.

Dit was de genadeklap voor DFC, die het nog wel probeerde maar niet dreigend werd. Pelikaan creëerde nog een hoop kansen, maar scoorde niet. Oa Mark Pomp tegen de paal, Vincent de klerk tegen de keeper, Lerry Overgaauw over en Mark Pomp met een magistrale lob net naast.
De volgende wedstrijd die op het programma staat is thuis tegen Hardinxveld (5-11-2011; 15:00 uur).

DFC – Pelikaan 1-3 (1-2) Pelikaan:  Rik Pomp, Nick Sol (58, Patrick Verbrugh), Carsten van Leeuwen, Peter van Dam, Stephan Ooms, Gerard van der Mei, Randy Kroos (61, Pim Pomp), Vincent de Klerck, Erwin van Dis (66, Lerry Overgaauw), Mark Pomp en Marcel Dijkstra.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.