Symbolische start convenant veilig in en om de school

22 november 2011

ZWIJNDRECHT - Een school moet voor een kind een veilige plek zijn om tot ontwikkeling te komen. Ouders moeten er van uit kunnen gaan dat hun kinderen op school veilig kunnen verblijven. Verschillende organisaties spannen zich hiervoor gezamenlijk in.

Deze gezamenlijke inspanning hebben gemeente, alle schoolbesturen en politie vastgelegd in een convenant op maandag 21 november.   Wethouder Miranda de Vries, Jolanda van Laar (namens de schoolbesturen) en Mirjam van Woerkom (namens de politie) verzorgden samen met de kinderen van basisschool De Toermalijn de aftrap van dit convenant.

Een veilige omgeving
Scholen, politie en gemeenten hebben een belangrijke rol in de veiligheid in en om de scholen. Zij willen leerlingen en personeel een veilige omgeving bieden om in te werken en leren. De gemeente is verantwoordelijk voor het onderwijs-, jeugd- en veiligheidsbeleid. De politie ten slotte heeft een taak in het handhaven van de openbare orde en veiligheid en het bestrijden van overlast. Gemeente, scholen en politie benadrukken hun samenwerking met het ‘convenant veilig in en om de school’. Hierin is beschreven welke afspraken er zijn gemaakt over het:

- creëren van een (sociaal) veilig klimaat in en om de scholen in Zwijndrecht;
- voorkomen en bestrijden van overlast, vandalisme en geweld;
- onderling informeren en de samenwerking.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.