Eerste paal nieuwbouw De Lichtkring geslagen

24 november 2011
Eerste paal nieuwbouw De Lichtkring geslagen

ZWIJNDRECHT - Naast de bestaande woningen van De Lichtkring aan De Kring zal nieuwbouw verrijzen, bestaande uit 30 appartementen beschut wonen. Op de begane grond van de nieuwbouw komt een multifunctioneel (wijk)restaurant waar bewoners en buurtbewoners terecht kunnen voor een kopje koffie, maaltijden en gezellige activiteiten. De huidige Lichtkring wordt gerenoveerd. Hier komen vijf woongroepen voor mensen met dementie.

Wethouder Welzijn, Elbert Vissers, heeft op donderdag 24 november samen met een bewoner van De Lichtkring de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw.

Dit werd gedaan met behulp van de oudste bewoonster van het complex, namelijk mevrouw Zuidman met een leeftijd van 95 jaar. Tevens lieten bewoners en hun familie confetti de lucht in gaan om het gebeuren te vieren.

Vivera
De gemeente Zwijndrecht, met een aantal partners, zorgen samen onder de naam Vivera voor een prettig leven voor jong en oud in Zwijndrecht. De nieuwbouw van De Lichtkring betekent een belangrijke ontwikkeling binnen deze samenwerking.

De Swinhove Groep heeft namens Vivera onlangs een internationale prijs ontvangen voor diverse wijkprojecten, bijvoorbeeld het nieuwe zorghotel waarin verpleeghuis Swinhove vanaf 17 december de eerste gasten ontvangt. De Lichtkring is ook onderdeel van Swinhove.

Foto: Ad van Herk

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.