ZBC ’97 wint verrassend Steens en Partners Accountants zaalvoetbal toernooi

25 december 2011
ZBC ’97 wint verrassend Steens en Partners Accountants zaalvoetbal toernooi

ZWIJNDRECHT - De 2e editie van het Steens en Partners Accountants en Adviseurs zaalvoetbaltoernooi is gewonnen door ZBC'97. In de finale versloegen zij organisator Groote Lindt met 3-2. VVGZ eindigde als derde door Pelikaan in de troostfinale met 6-2 te kloppen.
In een volgepakte Develhal verraste Groote Lindt in de eerste wedstrijd titelhouder VVGZ. De wedstrijd eindigde in een 2-1 zege voor de gastheer. In de tweede wedstrijd opnieuw een verrassing. Dit keer was het ZBC'97 dat mede Bakestein club Pelikaan met 2-0 terug wees. Ook Groote Lindt klopte hierna Pelikaan en wel met 3-1. De wedstrijd ZBC'97 - VVGZ eindigde in 1-1, waarna ZBC'97 de volle buit pakte tegen Groote Lindt. Omdat na deze wedstrijd de finale al bekend was besloot de organisatie om de wedstrijd VVGZ - Pelikaan uit te smeren over twee helften van 15 minuten in plaats van 1x achttien minuten. VVGZ trok aan het langste eind middels een 6-2 zege.

De finale ging over 2x 15 minuten en leek kort na de korte onderbreking al beslist toen Danny Jahani de 3-0 scoorde nadat Sjoerd den Hollander (na een mooie combinatie tussen Moestakim Atlagh en Zackaria Alla) en Zackaria Alla voor een 2-0 ruststand hadden gezorgd. De Lindt gaf zich echter niet gewonnen, gebrand als het was om het eigen toernooi te winnen. Bjӧrn van Ingen en Michael Slingerland brachten kort na elkaar de spanning terug. Met enkele prima reflexen hield doelman Remco Vos daarna zijn team overeind. Zo was de goalie attent bij pogingen van Rowan Bussing (koppend), Raymond (van ver) en Dave Klootwijk (3x) en Bjӧrn van Ingen (van dichtbij). Goalie Raymond Klootwijk ging zich steeds meer met het 'veldspel 'bemoeien  maar was alert bij inzetten van Zackaria Alla en Mitchel  Blaauw.

In de slotminuut besliste Zackaria Alla via een snelle uitbraak de wedstrijd en stelde zo de toernooi zege veilig. Uit handen van Ad Kraaijeveld van hoofdsponsor Steens en Partners Accountants en Adviseurs ontving captain Remco Vos de wisselbokaal en de daarbij horende 200 Euro die voor de winnaar gereserveerd was. Zij mogen zich tevens een jaar lang zaalvoetbalkampioen van Zwijndrecht noemen.

ZBC-er Moestakim Atlagh werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en ontving daarvoor een door Sportpoint Ambacht aangeboden cadeaubon. Voor de eindstrijd werden twee dinerbonnen van Kade 100 verloot alsmede een derbystar voetbal. Tussen de wedstrijden door en na afloop zorgde DJ Hans Klootwijk van Hot Pop voor entertainment en hij voorzag ook iedereen van de nodige informatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.