Zwijndrecht neemt maatregelen door hoge waterstand

05 januari 2012
Zwijndrecht neemt maatregelen door hoge waterstand

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht heeft te maken met hoogwater waardoor er overlast kan ontstaan. Rijkswaterstaat, Waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland en de Veiligheidsregio volgen waterstanden nauwlettend. De waterstand in de rivieren blijft hoog.

De laatste voorspellingen van het Waterschap zijn de volgende:

- Donderdag 5 januari 2012, 16:29 uur: + 2.27 NAP
- Vrijdag 6 januari 2012, 02:39 uur: + 2.40 NAP

Maatregelen zijn genomen en worden waar nodig uitgebreid. Grote bigbags met zand zijn op de kade van Zomerlust geplaatst en vloedschotten worden klaargelegd. Bewoners en ondernemers in het bedreigde (buitendijkse) gebied zijn schriftelijk geïnformeerd.

Parkeerverbod
Vanaf donderdagmiddag 5 januari 14.00 uur geldt een inrijd- en parkeerverbod op de kades van Zomerlust en het Veerplein en Maasplein. Het verbodsgebied wordt afgezet. Iedereen wordt opgeroepen zijn auto te verwijderen. Niet verwijderde voertuigen worden weggesleept en op het Raadhuisplein geparkeerd. Hier zijn geen kosten aan verbonden. In het gebied rondom het Maasplein-Veerplein wordt niet gecontroleerd op betaald parkeren zolang dit verbod van kracht is.

In Dordrecht staan sommige huizen al voor een deel in het water,
zie www.dordrecht.net/nieuws/2012-01-04-8493-op-diverse-plekken-binnenstad-hoog-water.html.

In Alblasserdam/Papendrecht dreigt bedrijventerrein Nieuwland Parc te worden geëvacueerd, zie www.alblasserdam.net/nieuws/2012-01-05-7567-mogelijke-evacuatie-polder-nieuwland.html

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.