Zwijndrecht krijgt nieuwe entree 

13 januari 2012
Zwijndrecht krijgt nieuwe entree 

ZWIJNDRECHT - De aanleg van het nieuwe Stationsplein start in maart 2012. Gedeputeerde mevrouw Ingrid de Bondt van de provincie Zuid-Holland onthult woensdag 18 januari 2012 rond (om) 14.30 uur een informatiebord met een impressie van het nieuwe plein. Het nieuwe Stationsplein maakt onderdeel uit van het project Koninginneweg, waar de HOV-D (Hoogwaardig Openbaar Vervoer Drechtsteden) wordt aangelegd.  

Het Stationsplein krijgt een compleet nieuwe inrichting. Er komen eilanden met planten en bomen die het plein een groene uitstraling gaan geven. Ook wordt het plein zo ingericht dat er logische looproutes ontstaan van en naar het station. In maart 2012 start de aanleg van het nieuwe Stationsplein. Voor de zomer is het plein klaar, met uitzondering van de bomen en de struiken die later geplant worden. 
Nadat in 2008 in het kader van de aanleg van HOV-D de bushaltes zijn verplaatst naar Stationsweg is het plein rommelig achtergebleven. Daarom is er een plan gemaakt voor een nieuwe inrichting. Een gedeelte van het plein blijft bereikbaar voor auto’s, vooral om passagiers af te zetten of op te halen van het station. Aan de kant van de winkels komen bij de bushaltes extra fietsbeugels. In 2010 hebben bewoners ingesproken op het plan. Dat heeft geleid tot verschillende wijzigingen. Zo komt er geen derde zebrapad en wordt de toegankelijkheid van de busperrons verbeterd.  

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.