Politie houdt man (35) in gestolen auto aan na achtervolging A16

19 januari 2012

ZWIJNDRECHT -  De politie heeft woensdagmiddag 18 januari op de A16 een 35-jarige man uit Bladel in een gestolen voertuig aangehouden. Surveillerende agenten kregen die middag een melding dat op de A16 een persoon in een gestolen voertuig vanuit de richting Rotterdam kwam rijden. De agenten zagen het voertuig ter hoogte van Dordrecht rijden en gingen hierop achter het voertuig aan.

Toen zij de bestuurder een stopteken gaven, nam de man aanvankelijk de afslag naar een tankstation ter hoogte van Zevenbergschen Hoek. In plaats van daar te stoppen, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor terug de snelweg op en nam de afslag richting de A59. Even verderop keerde de bestuurder het voertuig, waarbij hij een aanrijding veroorzaakte met een politievoertuig dat achter hem reed, en reed via in tegengestelde richting de A16 op in zuidelijke richting. Agenten gingen hierop achter het voertuig aan om zo spoedig mogelijk een einde te maken aan het spookrijden en het verkeersgevaarlijke gedrag van de bestuurder.

Ter hoogte van Prinsenbeek wisten de agenten op een afrit het voertuig tot stoppen te brengen, waarbij een aanrijding ontstond tussen de beide voertuigen. De agenten stapten uit om direct de bestuurder aan te houden. Toen deze niet aan de bevelen van de agenten voldeed en een verdachte beweging maakte, loste een van de agenten een waarschuwingsschot.

Vervolgens kon de verdachte met behulp van een politiehond in zijn voertuig worden aangehouden. De man is meegenomen naar het ziekenhuis om behandeld te worden aan enkele lichte verwondingen die hij had opgelopen. Nog diezelfde dag hij door de politie in verzekering gesteld.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.