Damian geeft turnles op zijn Bobo‐BSO 

20 januari 2012
Damian geeft turnles op zijn Bobo‐BSO 

ZWIJNDRECHT - De negenjarige Damian zocht een nieuwe uitdaging in de BSO‐uren. Hij zit op de BSO van Kinderopvang Bobo, locatie Uilenvliet in Zwijndrecht. Kinderparticipatie is erg belangrijk bij Bobo,  daarom stimuleerden de medewerkers Damian om mee te denken over hoe hij steeds weer een fijne tijd kon hebben op de BSO. Hieruit werd duidelijk dat Damian zijn passie en talent voor turnen graag wilde delen met andere kinderen. Hij heeft een plan gemaakt en dit besproken met de pedagogisch medewerkers. Ze zijn samen de ruimte gaan bekijken en hebben bedacht wat wel en niet mogelijk was. Nu geeft Damian turnles aan de oudste kinderen op de BSO.

Damian: “Ik geef nu turnles aan de oudste kinderen en vind het best grappig dat ik zo jong dit mag doen. Ik vind het altijd spannend en ben dan ook zenuwachtig of de kinderen het wel leuk vinden, maar de kinderen luisteren heel goed. Soms is het vervelend als ze druk zijn, maar dan zeg ik ‘vrieeezzzz’ en dan weten ze dat ze stil moeten staan op de plek waar ze zijn. Op de dagen dat ik geen les geef speel ik met Kapla blokjes of computer ik, dit vind ik ook leuk omdat ik dan met vrienden kan spelen.” De pedagogisch medewerkers zijn ook erg blij, want Damian heeft het duidelijk naar zijn zin op de BSO; hij is vrolijk en enthousiast, ook als hij geen turnles geeft.
  
Het uitgangspunt bij Kinderopvang Bobo is dat kinderen een fijne tijd hebben. Op de BSO spelen ze binnen en buiten, maken ze uitstapjes, gaan ze sporten en bewegen, ontspannen ze zich, maken ze huiswerk en vermaken ze zich met leuke spellen. Bobo heeft BSO‐locaties in Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik‐Ido‐Ambacht en Ridderkerk. Meer informatie over Kinderopvang Bobo en een overzicht van alle locaties en opvangmogelijkheden vindt u op www.bobokdv.nl of telefonisch via het Centraal Bureau,  078 – 612 13 30.
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.