Dubbele winst voor selectie Albatros

23 januari 2012
Dubbele winst voor selectie Albatros

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros 1 hebben afgelopen zaterdag de uitwedstrijd bij DES in Den Hoorn met 10-17 gewonnen! Albatros was in de eerste helft sterker en nam een 4-10 voorsprong die bij rust was geslonken tot 7-10. Na rust brak een doelpuntloze fase aan, maar gelukkig wisten de gasten het doel weer als eersten te vinden en was er voor Albatros geen vuiltje meer aan de lucht. De ploeg van Karim Ratoube legde verdedigend een goede wedstrijd op de mat en ontmoet zaterdag koploper TOP in de Develsteinhal. 

Albatros 2 speelde afgelopen zaterdag tegen DES 2 en won van de koploper die de laatste weken toch al een beetje van slag was. DES had absoluut geen schot in de eerste helft en Albatros had in aanvoerder Joren Zijderveld een schutter van formaat met uiteindelijk acht treffers. Bij rust leidde Albatros met 4-9 en hoewel de thuisploeg in de laatste tien minuten aandrong wist Albatros de winst met 13-14 over de streep te trekken.  

Het 3e won ruim van staartploeg Korbatjo 3 maar senioren 5 verloor de topper tegen Merwede 5 met 11-13.

Albatros A1 speelde afgelopen zaterdag uit bij Vitesse in Barendrecht en kende na een 5-6 ruststand een slechte tweede helft waardoor de thuisploeg met 12-8 aan het langste eind trok! Ook A2 had een slechte dag en werd in Rhoon afgedroogd door RWA A2: 14-7. Koploper A3 won wel: in de Ambachtse Sophiahal werd DVS A2 met 7-11 geklopt. A7 won ook weer eens een keer: 9-8 tegen Vlaardingen/Ridderhof A2.

Bij de B-teams was er een ruime nederlaag voor B1 bij KCR (14-5) maar wel winst voor koploper B2 (8-6 tegen Sporting Delta B2). C1 moest haar meerdere erkennen in GKV C1: 18-3, maar C2, C4 en C5 wonnen wel.

Bij de D-teams was er winst voor D2 en D5.

Albatros F1 speelde afgelopen zaterdag tegen Oranje-Zwart uit Mijnsheerenland. F1 ging gelijk goed van start en maakte bij de eerste aanval al de 1-0 en ging vervolgens rustig door met scoren.  F1 won met maar liefst 10-0. Ook F4 won thuis in de Develsteinhal (6-1 tegen GKV F2) , F2 speelde met 2-2 gelijk en F3 won met 1-3 van KCC.
 
Albatros is sinds vrijdag acht gediplomeerde trainers rijker. Cursusleider Enno Verhoef kon het diploma Korfbaltrainer KT2 uitreiken aan Esther van Herpen, Wim van Huizen, Alex Kok, Albert-Jan van der Maten, Remco Noorlander, Ronald den Ottelander, Jeroen Pijl en Inge Scheurwater. Twee personen zijn nog aan de laatste loodjes van de cursus bezig. 

Afgelopen vrijdag organiseerde het Platform Sport en Bewegen het Sportgala 2011 in de Develsteinhal waarbij Albatros en Conventus als gastheer optraden. Ex-Albatrosser Iris Pruysen werd gekozen tot sportvrouw van het jaar 2011 en het G-team van Albatros kreeg een cheque als tweede op de ranglijst van de Sportstimuleringsprijs achter Rolstoelbasketbalclub BC Verkerk. Het G-team, overigens nog steeds op zoek naar een sponsor, is van plan met een jeugdteam voor korfballers met een verstandelijke beperking te starten.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.