Handbalteams sv Conventus scoren ruime overwinningen

23 januari 2012
Handbalteams sv Conventus scoren ruime overwinningen

ZWIJNDRECHT - De handbalteams van sv Conventus hebben afgelopen zondag met overmacht de volle punten weten te pakken. Het eerste herenteam had geen enkele moeite met het Noordwijkse Northa, terwijl het hoogst spelende damesteam in de tweede helft Hercules op grote achterstand wist te spelen.

Na twee weken eerder de eerste nederlaag in meer dan zeven maanden tijd te hebben geleden en daarmee de gedeelde leiding in het kampioenschap te hebben verspeeld, was Conventus Heren 1 zondag gebrand op revanche. Al in de openingsminuten bleek dat de heren van coach Hans van der Wiel een klasse te groot bleken te zijn voor tegenstander Northa, wat geïllustreerd werd door een 5 – 0 stand na vijf minuten. Ondanks tien mindere minuten aan het eind van de eerste helft, ging het team met een riante 14 – 3 voorsprong de rust in. Vanaf dat moment hoefde het team de wedstrijd alleen nog maar uitspelen om met 29 – 13 twee kampioenschapspunten te pakken.
 
In Hercules vonden de Dames van Conventus een tegenstander die op papier sterker zou zijn – het team uit Den Haag stond in het kampioenschap twee plaatsen boven het Zwijndrechtse team. De stand ging in de eerste helft echter gelijk op, waarbij Conventus meestal zelfs de overhand had en met 7 – 6 de rust in ging. Na aanwijzingen van coach Connie van der Hoorn kwam het team aanzienlijk sterker uit de rust en kon direct een ruime voorsprong nemen, mede dankzij een goede verdediging en goed keepwerk. Met een 15 – 10 eindstand pakte Conventus uiteindelijk een verrassende relatief eenvoudige zege.
 
De tweede teams van Conventus kenden wisselend succes. Conventus Heren 2 speelden gelijk tegen Achilles, terwijl het tweede damesteam met 5 – 10 van Roda’71 verloor.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.