Schip ‘De Watervlo’ meert aan in Zwijndrecht

02 februari 2012
Schip ‘De Watervlo’ meert aan in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Op woensdag 8 februari 2012 meert het educatieschip ‘De Watervlo’ aan in Zwijndrecht: aan het Maasplein. Wethouder Henk Mirck opent om 09.00 uur in het bijzijn van leerlingen van Basisschool De Impuls de activiteiten van het schip in Zwijndrecht. Op woensdagmiddag 8 februari 2012 is het schip van 13.00 uur tot 16.00 uur open voor iedereen. De toegang is gratis. 

Na een bezoek aan de  gemeenten Papendrecht en Alblasserdam meert het  schip op maandag 13 en dinsdag 14 februari weer aan in Zwijndrecht. Op deze dagen stappen leerlingen van acht basisscholen aan boord om van alles te doen en te beleven over water. Waar het schip verder allemaal komt, kunt u zien op de website www.watervlo.eu.
De Watervlo (1912) was ooit een vrachtschip. Nu vaart het als educatieschip door heel Nederland met aan boord haar enthousiaste bemanning.  Aan boord krijg je een welkomstwoord van koning Neptunus. Vervolgens beland je in een interactieve waterwereld. De rivier, het riool, de kraan, waterputten in de woestijn en een heuse onderzeeër, alles wat met water te maken heeft, is te zien op De Watervlo. De expositie maakt leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs via een lesprogramma waterbewust en waterwijs. Via een speurroute komen bezoekers langs een laboratorium, ‘spetterende’ regenwolken en ze nemen letterlijk een kijkje onder water. 
 
Duurzaamheidscentrum Weizigt 
De Watervlo is een project van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Het is onderdeel van de provinciale campagne ‘STROOM’, een project over klimaatverandering, water en energie. Daarin maken onderwijs en publiek kennis met de wondere wereld van water.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.