Handbalteams sv Conventus scoren eenvoudige overwinningen

06 februari 2012
Handbalteams sv Conventus scoren eenvoudige overwinningen

ZWIJNDRECHT - Zonder al te veel moeite hebben de handbalteams van sv Conventus zondag de volle punten weten te pakken. Zowel het eerste heren- als het eerste damesteam versloegen hun tegenstanders met een ruim verschil. 

De dames van Conventus leken een zware wedstrijd voor de boeg te hebben. Met het Haags Wings als tegenstander ging het Zwijndrechtse team de strijd aan met een ploeg dat twee plaatsen hoger in het kampioenschap stond. Aanvankelijk begon de wedstrijd dan ook moeizaam en kwam Conventus op twee punten achterstand te staan. Dit wist het team van Connie van der Hoorn om te draaien door een constante voorsprong van twee tot drie punten te pakken. Na een 11 – 8 stand in de rust begon het spel nog beter te lopen met vooral een sterkere verdediging, waardoor de stand tot een 21 – 14 overwinning op zou lopen.
 
Conventus Heren 1 maakte zich eveneens op voor een lastige wedstrijd; tijdens de eerder gespeelde uitwedstrijd tegen HVOS had het team nipt met één punt verschil gewonnen. Het team begon de wedstrijd echter slap, maar had hierbij het voordeel dat de tegenstander evenmin direct in de wedstrijd zat. Pas halverwege de eerste helft konden de Zwijndrechtse heren een gat slaan. Ondanks het wegvallen van Patrick de Ruiter stond het team in de rust al met 13 – 7 voor. Net als bij de dames begon ook Heren 1 in de tweede helft beter in de wedstrijd te komen en wist door goed combinatiespel elkaar goed te vinden om veelvuldig tot scoren te komen. Met 27 – 14 pakte het team uiteindelijk een verrassend ruime zege.
 
Geheel in lijn met de eerste teams wist Conventus Dames 2 eveneens ruim te winnen – het team versloeg Snelwiek met 11 – 5. Het eveneens tegen Snelwiek spelende Heren 2-team kwam één punt tekort en verloor met 26 – 27.
 
SV Conventus is op zoek naar jou!
Op zoek naar een leuke sport bij een gezellige, niet te massale vereniging? Sv Conventus is dan de club waar je naar op zoek bent! De naast het Develstein College gevestigde sportvereniging is op zoek naar jeugdleden voor zijn zowel handbal- als korfbalteams! 
 
Lijkt het je leuk om eens mee te trainen? Je bent van harte welkom om geheel vrijblijvend een keer mee te trainen! Voor handbal trainingen kun je elke dinsdag tussen 17:30 en 20:00 uur in de Develsteinhal terecht, terwijl je elke vrijdag voor korfbaltrainingen in dezelfde hal van harte welkom bent van 18:00 tot 20:00 uur. Naast jeugdspelers staat de deur natuurlijk ook wijd open voor volwassenen die het een keer willen proberen. Voor meer informatie ga je naar www.svconventus.nl.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.