Conventus korfbal wint in de laatste minuut

06 februari 2012
Conventus korfbal wint in de laatste minuut

ZWIJNDRECHT - Een doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd tegen Velox heeft het eerste korfbalteam van sv Conventus in de strijd om het kampioenschap weten te houden. Dankzij dit doelpunt boekte Conventus een belangrijke overwinning, met nog drie wedstrijden in het zaalkampioenschap te gaan.

Voor beide teams was het een wedstrijd waarin gewonnen moest worden; Conventus moest winnen om gelijk te blijven met de twee andere koplopers – Fiducia en Dubbel Zes’66, terwijl tegenstander Velox de punten hard nodig had om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Conventus kwam echter slecht uit de startblokken en liep al in het begin van de wedstrijd een 2-0 achterstand op. Op karakter en inzet wist het team van Benno Snaphaan terug te komen tot een 3-2 voorsprong, waarna de wedstrijd gelijk op zou gaan.
 
Na twintig minuten speeltijd kwam Velox plots op een 8 – 5 voorsprong, maar ook nu weer gaf Conventus zicht niet gewonnen en wist weer langszij te komen. Met doelpunten aan beide minuten in de laatste minuut stond er een 9-9 ruststand op het scorebord. De tweede helft werd vervolgens een kopie van de eerst helft. Het was weer Velox dat direct met 2 doelpunten afstand nam van Conventus. Ook dit keer kon Conventus ook de stand weer gelijk te trekken en zelfs  voor het eerst met nog drie minuten te spelen op een 16-14 voorsprong te komen. Twee minuten en een gelijk aantal tegendoelpunten later geloofde er echter niemand meer in een zege voor Conventus en leek een gelijkspel het hoogst haalbare. Maar met een fraai afstandsschot in de slotseconden van de wedstrijd werd de vurig verlangde overwinning alsnog behaald.
 
Scores Conventus:
Niels de Kok 5x, Vincent van Gool 4x, Guus Raaphorst 3x, Danielle Winters 3x, Samantha Boorsma 1x en Selma van Putten 1x
 
Het tweede team behaalde tegen de reserves van Velox een goed resultaat door evenals vorige week met een 18-18 stand gelijk te spelen en zo steeds verder afstand neemt van de bedreigde zone
 
SV Conventus is op zoek naar jou!
Op zoek naar een leuke sport bij een gezellige, niet te massale vereniging? Sv Conventus is dan de club waar je naar op zoek bent! De naast het Develstein College gevestigde sportvereniging is op zoek naar jeugdleden voor zijn zowel handbal- als korfbalteams! 
 
Lijkt het je leuk om eens mee te trainen? Je bent van harte welkom om geheel vrijblijvend een keer mee te trainen! Voor handbal trainingen kun je elke dinsdag tussen 17:30 en 20:00 uur in de Develsteinhal terecht, terwijl je elke vrijdag voor korfbaltrainingen in dezelfde hal van harte welkom bent van 18:00 tot 20:00 uur. Naast jeugdspelers staat de deur natuurlijk ook wijd open voor volwassenen die het een keer willen proberen. Voor meer informatie ga je naar www.svconventus.nl.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.