Topturnster Marlies Rijken beëindigt loopbaan

08 februari 2012
Topturnster Marlies Rijken beëindigt loopbaan

ZWIJNDRECHT - Topturnster Marlies Rijken (18) heeft besloten haar turnloopbaan te beëindigen. Voor de Oranjeturnster kwam na het Olympic Test Event (OTE) in Londen een einde aan de Olympische cyclus 2009 – 2012. Marlies heeft  in de periode na dit OTE voor zichzelf teruggekeken en vooruitgekeken. Zij wil zich vanaf nu volledig kunnen richten op het voltooien van haar studie. 

Marlies Rijken genoot haar turnopleiding bij Pro Patria Zoetermeer. In maart 2011 verhuisde ze naar het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Heerenveen en trainde daar bij Gerben Wiersma. Tijdens wedstrijden kwam ze uit voor O&O Zwijndrecht. 
 
Marlies kijkt voldaan terug: “Het is mooi geweest, ik ben tevreden over mijn turncarrière. Ik heb een aantal prachtige wedstrijden mogen turnen voor Nederland zoals het WK in Rotterdam, het WK in Tokio, het Olympisch Test Event in Londen en een aantal mooie World Cups. Ik ga nu alles op alles zetten om deze zomer mijn HAVO-diploma te behalen en mezelf goed oriënteren op een vervolgstudie.” 
 
Marlies was lid van de WK-teams Rotterdam 2010 en Tokio 2011, waarmee ze respectievelijk 9e en 13e werd. Ook was ze actief tijdens het Olympic Testevent van januari jl. waar ze met het team 8e werd. Daarnaast was Marlies succesvol op diverse World Cups. Goud op balk en brons op brug in Maribor, goud op vloer en balk en brons op brug in Osijek en zesde in de A World Cup Stuttgart in 2011. In 2010 werd ze Nederlands kampioene op balk en vloer. 
 
KNGU-hoofdcoach Gerben Wiersma heeft respect voor de gemaakte keuze: “Marlies heeft na het Testevent op een volwassen wijze in alle rust teruggekeken op haar carrière. Vervolgens hebben we samen alle toekomstscenario’s doorlopen en is ze tot deze conclusie gekomen. Ik heb dan ook alle begrip voor de gemaakte keuzes en ben haar zeer dankbaar voor haar bijdragen aan de teamontwikkeling van de afgelopen jaren. Ik wens Marlies veel succes en plezier bij het afronden van haar studie.” 
Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.