Handbalheren sv Conventus verstevigen tweede plaats met zege op Roda ‘71

13 februari 2012

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben zaterdagavond hun tweede plaats in het kampioenschap verstevigd door het als vierde geklasseerde Roda ’71 met een opmerkelijk groot verschil te verslaan. Spelend tegen dezelfde club als tegenstander, kwamen de dames van de Zwijndrechtse club één punt tekort voor een gelijkspel.

Na tijdens de thuiswedstrijd met slechts één punt verschil van Roda te hebben gewonnen, verwachtte Conventus afgelopen weekend een zware wedstrijd in Rotterdam. Door een zwak begin werd dit in eerste instantie ook bevestigd – na enkele minuten keken de heren van coach Hans van der Wiel al tegen een 6 – 3 achterstand. Het team kwam echter sterk terug en ging met twee punten voorsprong de rust in. In de tweede helft begon het team beter op gang te komen en waren de acties bijzonder doeltreffend, waarbij Barry Kommeren een hoofdrol voor zich opeiste. De voorsprong zou uiteindelijk oplopen tot een 29 – 21 eindstand.

De dames van Conventus gingen de wedstrijd tegen Roda in als ware underdog, met een tegenstander die drie plaatsen hoger in het kampioenschap stond. De Zwijndrechtse dames konden echter de strijd om de zege volledig aangaan en gingen gelijk op met de tegenstander, wat duidelijk geïllustreerd werd door een 9 – 9 stand in de rust. Ook in de tweede helft werd deze trend voorgezet en leek er een 15 – 15 gelijkspel in het vooruitzicht te liggen. In de allerlaatste seconden wist Roda echter nog een doelpunt te scoren, waarna de wedstrijd direct werd afgefloten. Hierdoor verliet Conventus Rotterdam met lege handen.

Net als het eerste damesteam, verloor ook Conventus Dames 2 met slechts één punt verschil: het werd 7 – 6 voor de Rotterdamse ploeg. Het tweede herenteam deed aanzienlijk betere zaken, in Pijnacker declasseerde het team tegenstander Oliveo door met 38 – 23 te winnen.

SV Conventus is op zoek naar jou!
Op zoek naar een leuke sport bij een gezellige, niet te massale vereniging? Sv Conventus is dan de club waar je naar op zoek bent! De naast het Develstein College gevestigde sportvereniging is op zoek naar jeugdleden voor zijn zowel handbal- als korfbalteams!

Lijkt het je leuk om eens mee te trainen? Je bent van harte welkom om geheel vrijblijvend een keer mee te trainen! Voor handbal trainingen kun je elke dinsdag tussen 17:30 en 20:00 uur in de Develsteinhal terecht, terwijl je elke vrijdag voor korfbaltrainingen in dezelfde hal van harte welkom bent van 18:00 tot 20:00 uur. Naast jeugdspelers staat de deur natuurlijk ook wijd open voor volwassenen die het een keer willen proberen. Voor meer informatie ga je naar www.svconventus.nl.