Conventus Korfbal D1 pakt met zege op Vitesse het kampioenschap

20 februari 2012
Conventus Korfbal D1 pakt met zege op Vitesse het kampioenschap

ZWIJNDRECHT - Met een verdiende overwinning op Vitesse heeft de korfbal D-jeugd van sv Conventus het kampioenschap weten te pakken. Het team maakte het aanvankelijk in de eerste helft nog spannend, maar ging goed met de druk om en stelde het kampioenschap met een ruime zege vroegtijdig veilig.

Afgelopen zaterdag was het weer zover - met nog twee wedstrijden voor de boeg had de D1 van Conventus het in eigen hand. Een winst partij tegen Vitesse uit Barendrecht zou een geweldig en verdiend kampioenschap opleveren. Mocht het echter mis gaan, dan was er altijd nog de laatste wedstrijd tegen ’t Capproen, de nummer twee in het kampioenschap. Maar niets zou echter leuker zijn dan in een thuiswedstrijd het kampioenschap op te eisen. Trainers, spelers en aanhang waren er van overtuigd dat dit mogelijk zou moeten zijn, gezien de eerdere wedstrijd  tegen Vitesse. Toch waren er wel wat twijfels over de fitheid van de groep gezien de aanwezigheid van het overgrote deel van de selectie op het discofeest van Simone de avond ervoor. 

De wedstrijd begon en al snel was duidelijk dat de groep de juiste concentratie te pakken had. Nadat Lex de ban brak met een zeer fraai afstandsschot, zorgde Flynn met een sierlijke doorloop voor de 2-0. Het in grote getale opgekomen publiek ging er eens goed voor zitten en liet zich vocaal met de nodige ‘oehs’ en ‘aahs’ duidelijk horen. Dit zorgde voor veel sfeer en zelfs voor een emotioneel moment bij één van de trainsters. Toch kwamen de spelers ondanks de vele kansen niet verder dan de 2-0 en mocht de bal dan eindelijk in de korf terecht komen, dan was het scheidsrechter Thomas die roet in het eten gooide. Dit werd hem vanaf de tribune dan ook op ludieke verbale wijze, door de harde kern van de D-side, niet in dank afgenomen. Thomas liet zich echter niet beïnvloeden en floot verder een prima partij. Toen was het opeens Vitesse dat gebruik maakte van twee momenten van onoplettendheid en plots stond 2 minuten voor de rust de 2-2 op het bord.  De trainsters Jolanda en Margo konden zich gaan voorbereiden op een donder speech in de rust. Deze dreiging was voldoende aanleiding voor Luuk, Mylene en wederom Luuk om binnen een minuut van 2-2 uit te lopen naar 5-2. De rust was bereikt en de tegenstand was gebroken.

De tweede helft leverde nog een aantal schitterende scores en aanvallen op. Lex zorgde met zijn tweede punt voor de 6-2. Inge maakte er op de voor haar zo typische kruip door sluip door wijze 7-2 van. Vervolgens maakte Flynn de 8-2 en Mitchell nam, tot verbazing van zichzelf, op schitterende wijze de 9-2 voor zijn rekening. De uitdrukking valt het nog het beste te vergelijken met het gezicht van Hans van der Pol als hij hoort dat ADO kampioen is geworden. Vitesse spartelde nog even tegen en maakte er nog twee. Flynn bepaalde met haar derde van de middag de eindstand op 10-4. Naast de genoemde doelpuntenmakers hebben de bewegelijke Iris, rustige Thijs, balafpakker Arina en snelle onfortuinlijke Simone een prima wedstrijd gespeeld. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los en de tribune veerde op. Het kampioenschap was binnen en na taart en limonade in de kantine werd vervolgens de polonaise nog even ingezet. Het feest van de avond ervoor werd nog even dunnetjes overgedaan. Als extra prijs werd ook maar gelijk even een volgende disco gepland echter deze keer in passende zwemkleding.  Namens de trainers en spelers iedereen bedankt voor de fantastische steun tijdens deze geweldige wedstrijd. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.