Korfballers sv Conventus pakken nipte overwinning

20 februari 2012
Korfballers sv Conventus pakken nipte overwinning

ZWIJNDRECHT - Met een minimaal verschil hebben de korfballers van sv Conventus afgelopen zondag de overwinning binnen weten te halen. Voor het oog van een uitstekend bezette tribune wist het team KC Dordrecht met twee punten verschil te verslaan, maar dit ging niet eenvoudig.

In de eerste helft zag het er zeker niet naar uit dat Conventus het moeilijk zou gaan krijgen - met goed en verzorgd korfbal nam Conventus vanaf de openingsminuut ruim afstand van KC Dordrecht. Dit ruime onderlinge verschil wist Conventus tot de rust te behouden, toen het team met een 13 – 7 stand het veld verliet. 

Na rust waren de rollen echter duidelijk omgedraaid en was het KC Dordrecht dat veelvuldig scoorde, zonder ook maar één tegentreffer van Conventus. Na ruim een kwartier in de tweede helft wist KC Dordrecht zelfs een 13-14 voorsprong te nemen. Vanaf dat moment wist Conventus het  tij weer te keren door deze achterstand om te buigen in een 15-14 voorsprong. Dit minimale verschil van één doelpunt bleef vrijwel tot het einde van de wedstrijd bestaan. Pas in de slotminuut slaagde Conventus erin om het onderlinge verschil tot 2 doelpunten uit te breiden en was de 18-16 overwinning een feit.

Daar de beide koplopers ook hun wedstrijd wisten te winnen, staat Conventus stevig op de derde plaats in het kampioenschap. Wil Conventus nog een kans hebben om promotiewedstrijden te spelen, zal er zelf nog gewonnen moeten worden van Synergo en moet minstens één van de koplopers op de laatste speeldag een nederlaag lijden

Scores Conventus:
Priscilla Zijlmans 4x, Niels de Kok 4x, Danielle Winters 3x, Selma van Putten 2x, Samantha Boorsma 2x, Vincent van Gool 2x en  Thomas Streefkerk 1x.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.