Ventura geen partij voor sterk spelende handbalheren sv Conventus

20 februari 2012

ZWIJNDRECHT - Met een relatief gemak hebben de handbalheren van sv Conventus zondag Ventura weten te passeren. Het team was in vergelijking met de Schiedamse tegenstander de hele wedstrijd een klasse apart en pakte zo de vierde ruime overwinning op rij.

Voorafgaand aan de wedstrijd kende coach Hans van der Wiel geen eenvoudige tijd om een belangrijke positie in het team van Conventus Heren 1 te vullen. Vaste keeper Jordy Vreugdenhil was afwezig en vaste vervanger Brent Kool was vanwege een handblessure niet inzetbaar. Leo Biesbroek, keeper van het tweede herenteam van Conventus, was wel inzetbaar en bleek het team zeker niet zwakker te maken. Vanaf het beginsignaal was Conventus duidelijk een maatje te groot voor Ventura. Na een 7 – 20 stand in de rust, konden de Zwijndrechtse heren zich sparen voor de lastigere vier wedstrijden die het seizoen afsluiten. Na zestig minuten speeltijd gaf het scorebord een 17 – 33 stand weer, waarmee het team zonder grote problemen twee punten pakte.

Na een reeks zwakkere tegenstanders, krijgt Conventus het gedurende de laatste wedstrijden aanzienlijk moeilijker. Conventus, dat met twee punten achterstand als tweede in het kampioenschap staat, treft op 26 februari het als derde geklasseerde ETC. Deze lastige wedstrijd zal worden gevolgd door een minder lastige wedstrijd tegen EHC, waarna het uit Ridderkerk afkomstige Saturnus het Zwijndrechtse team zoals altijd veel tegenstand zal geven. Mocht Conventus deze drie wedstrijden winnen, kan het team op 18 maart in een direct duel tegen directe concurrent HVV om het kampioenschap in de eerste klasse van Zuid-Holland strijden.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.