Goed weekend voor Albatros!

12 maart 2012
Goed weekend voor Albatros!

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros telde afgelopen zaterdag 5 kampioenen! Daarnaast wist A1 zich te handhaven in de overgangsklasse en wist het vlaggenschip twee punten te pakken tegen de nummer 2.

Het eerst team van Albatros startte niet scherp tegen VEO uit Voorburg en scoorde niet makkelijk. In het tweede deel van de eerste helft kwam de thuisploeg op stoom en ging rusten met een gelijke stand van 11-11. Na rust kwam Albatros ruim voor:20-16, maar VEO kwam terug tot 20-21, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg: 25-21. 

De reserves van Albatros namen een snelle voorsprong van 4-0 tegen de kampioenskandidaat VEO, maar de Voorburgse ploeg kwam langzaam dichterbij. De ruststand was 9-8, wat zorgde voor een spannende tweede helft. In de slotfase was de stand 16-16, VEO wist vlak voor het einde het winnende doelpunt te scoren: 16-17.

Albatros A1 was in de eerste helft de bovenliggende partij en nam een voorsprong in deze belangrijke wedstrijd. PKC A2 was vooral bezig met de leiding waar Albatros van profiteerde. De ruststand van 4-6 was in het voordeel van Albatros en ook na rust was Albatros meteen bij de les. De voorsprong breidde verder uit tot een eindstand van 9-14. Door de winst blijft A1 overgangsklasse spelen en moet PKC een niveau lager gaan korfballen.

F1 was al kampioen, maar speelde donderdag 4-4 gelijk en ook afgelopen zaterdag speelden zij in een enorm spannende wedstrijd gelijk:6-6, waarna de bloemen in ontvangst genomen konden worden. Ook bloemen voor Albatros 3. Voor de wedstrijd wist senioren 3 niet dat ze al kampioen waren, maar liet er tegen PKC geen twijfel over bestaan: 10-19. Het 3e team promoveert nu naar de reserve 2e klasse! 

Naast F1 en S3 werden ook S7, B2 en A3 kampioen. Albatros A3 kwam snel 0-4 voor, maar toen kwam de klad er een beetje in en A3 ging rusten met een 3-5 voorsprong. Na rust werd er in de eerste 5 minuten 4 keer gescoord door Albatros waardoor de wedstrijd besloten was: 7-13. Het feestje wordt volgende week gevierd. B2 mocht ook bloemen en taart in ontvangst nemen, zij wonnen met 10-7. Voor senioren 7 was 1 puntje nodig om kampioen te worden. Zij wonnen in een in het begin moeizame wedstrijd, ruststand 6-5, met 18-8 van KCR 8.

Albatros start van een Gjeugd-team! Ben je tussen de 8 en 16 jaar en zit je op een school voor speciaal onderwijs, dan is het voor jou binnenkort ook mogelijk om te korfballen bij Albatros! Op 4 april 2012 beginnen de trainingen: elke woensdag van 18:15 tot 19:15 uur. Je bent van harte welkom om te komen kijken en/of mee te komen doen. Als er voldoende animo is, starten we in het nieuwe seizoen (september 2012) met dit G-jeugdteam.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.