Kostbare ‘off-day’ voor handbalheren sv Conventus

12 maart 2012

ZWIJNDRECHT - Een wedstrijd waarin de handbalheren van sv Conventus niet in hun spel konden komen, heeft het team de kans op het kampioenschap gekost. Het team verloor van het uit Ridderkerk afkomstige Saturnus’72, waardoor het met één wedstrijd te gaan kansloos is geworden in de strijd om het kampioenschap. Ook het eerste damesteam van de Zwijndrechtse club kon geen potten breken en verloor van Hellas.

Voor de heren van Conventus was de opdracht zondag duidelijk: Er moest van Saturnus gewonnen worden, waarna het team een week later met een zege op koploper HVV een beslissingswedstrijd af kon dwingen. Het team begon de wedstrijd echter matig, met een stand die tot 8 – 8 gelijk op ging. In de laatste tien minuten van de eerste helft kwam Saturnus plots op voorsprong, met een 11 – 13 ruststand als gevolg. Waar het spel in de tweede helft moest verbeteren, verslechterde het zelfs door problemen in de verdedigingen en veel pechvolle afrondingen op de paal of lat. Halverwege de tweede helft leek het team nog terug te kunnen komen, maar uiteindelijk liep de achterstand verder op en verloor het team met 32 – 27.

De dames van Conventus vonden in Hellas een tegenstander waar het team de afgelopen jaren meerdere malen van had gewonnen. Het team keek na het beginsignaal echter al vlug tegen een achterstand. Na een 7 – 4 stand in de rust, vocht het team zich sterk terug tot 8 – 7, maar verloor de concentratie door zich teveel op de medespeelsters en de scheidsrechters te focussen, in plaats van de tegenstander. Dit gaf Hellas de mogelijkheid om de voorsprong uit te bouwen, waarna Conventus met 16 – 12 verloor.

Waar Conventus Heren 1 van Saturnus’72 verloor, deed het tweede team betere zaken in Ridderkerk en pakte met 17 – 23 de derde zege op rij. Het tweede damesteam was minder succesvol, het verloor van HV Quintus met 17 – 7.