Zege houdt Conventus Korfbal nog steeds in de race voor promotie

12 maart 2012
Zege houdt Conventus Korfbal nog steeds in de race voor promotie

ZWIJNDRECHT -  In een spectaculair verlopen slotdag van de reguliere zaalcompetitie, hebben de korfballers van sv Conventus de kans op promotie levend weten te houden. Door een zege op Synergo en een verloren wedstrijd van concurrent Dubbel Zes mag het team volgende week een beslissingswedstrijd spelen voor de tweede plaats in het kampioenschap.

Afgelopen zondag speelde Conventus in Utrecht de laatste en zeer belangrijke wedstrijd tegen Synergo. Er moest gewonnen worden om de kans op promotie levend te houden. Conventus opende goed en kwam al snel door een schot van Danielle Winters op voorsprong. Synergo zette daar een snelle goal tegenover, waarna het team van Benno Snaphaan met punten van Selma van Putten en Danielle Winters zelfs een 1-3 voorsprong nam. Vier tegenpunten op rij van Synergo draaide de krachtsverhouding echter weer snel om.

Priscilla Zijlmans scoorde met een goed schot de 5-4, wat de boeken in zou gaan als het 200ste doelpunt in het zaalseizoen. Lang kon het team er niet van genieten, met Synergo dat veel doeltreffender speelde en zo voor rust een 9 – 5 voorsprong nam.

In de rust maakte coach Benno Snaphaan de ploeg duidelijk dat het echt anders moest, wat resulteerde in beter en verzorgder spel. Het team maakte de achterstand snel goed en kon vervolgens zelfs een voorsprong opbouwen. Vier minuten voor het eindsignaal kon Benno Snaphaan zelfs A- junioren Rowi Kiel, Kirsten Winters en Jeroen v.d pol speeltijd geven voordat de eindoverwinning een feit was.

Na de belangrijke zege was de dag voor Conventus nog niet over – na de wedstrijd vertrok het team direct naar Dordrecht voor de wedstrijd tussen KC Dordrecht en Conventus’ directe concurrent Dubbel Zes.  Bij een nederlaag van Dubbel Zes zou Conventus met deze club op gelijke hoogte komen en zou er om de tweede plaats in het klassement een beslissingswedstrijd moeten worden gespeeld.

Tot grote vreugd van de Conventus spelers gebeurde het onmogelijke en won Dordrecht van Dubbel Zes, wat voor Conventus betekent dat het Zwijndrechtse team volgende week op neutraal terrein een beslissingswedstrijd mag spelen. Bij een overwinning op Dubbel Zes, zou het team zelfs nog tegen OKV uit Oostzaan een wedstrijd mogen spelen voor promotie naar de tweede klasse.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.