De jeugd uit de Zwijndrechtse Waard op stap met de boswachter

12 maart 2012
De jeugd uit de Zwijndrechtse Waard op stap met de boswachter

ZWIJNDRECHT - De jeugd uit de Zwijndrechtse Waard is zaterdagmiddag 10 maart op stap geweest met de boswachter.

Het was een leerzame middag veel biodiversiteit gezien in het nieuwe Develbos.
Het werd georganiseerd door de Stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse waard.

Hieronder een verslagje van Pieta Mos: "En er is meteen al een verrassing voor de 22 kinderen en 9 volwassenen voor we op pad gaan met Wicher Pen de boswachter: we krijgen die een natuurpen kado! De boswachter vertelt tijdens deze natuuractiviteit over de biodiversiteit van dit stukje bos. Zo laat hij van de vele verschillende bomen de bloeiwijze zien. We struinen langs de es met zijn zwarte knoppen en de els met zijn katjes en propjes en nog vele anderen. We luisteren naar de vogels.

We zien verschillende soorten eenden, ganzen en zwanen. Ook plantjes die de lente aankondigen zoals het klein hoefblad dat al volop in bloei staat. De uitgebloeide kaardenbollen die hun zaadjes verspreiden en als voedsel dienen voor de Puttertjes. De zwammen op de boomstammen waar we met zijn allen over heen klimmen.

En sommige waaghalzen durven over heuse slootjes te springen. De wel meer dan 45 door de kinderen getelde levensvormen in dit bos betekenen een grote biodiversiteit . Natuurlijk drinken we een beker limonade en tot slot krijgen alle kinderen nog een kompas of een vergrootglas van de boswachter. Dit is genieten in de natuur!"

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.