Conventus korfbal door verlies uitgeschakeld voor promotiewedstrijd

19 maart 2012
Conventus korfbal door verlies uitgeschakeld voor promotiewedstrijd

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus zijn er niet in geslaagd om zich in een beslissingswedstrijd te verzekeren van de tweede plaats in het kampioenschap. Op het neutrale terrein van de Fortuna hal in Delft wist tegenstander Dubbel Zes’66 meer tot scoren te komen, waardoor Conventus tevens uitgeschakeld is voor een promotiewedstrijd.

 
Voor de wedstrijd had Conventus zeker niet te klagen over steun voor de wedstrijd. Een bus en een groot aantal volgwagens brachten ruim honderd supporters naar Delft. Ondanks nervositeit onder de Zwijndrechtse spelers, begon het team de wedstrijd sterk. Na vijf minuten was het Dubbel Zes’66 dat de score opende, maar één minuut later kwam Conventus al langszij en bouwde al vlug een 4 – 1 voorsprong op. Vervolgens kwam Dubbel Zes’66 weer terug en nam een 5 – 4 voorsprong, wat Conventus vlak voor rust tot een 5 – 5 gelijkspel om wist te buigen.
 
Direct na rust was het weer Dubbel Zes’66 dat de korf doeltreffend wist te vinden en zo op een 6-5 voorsprong kwam, waarna het duurde daarna veertien minuten voor er weer een treffer te noteren viel. Deze treffer kwam echter van Dubbel Zes’66, dat binnen korte tijd de voorsprong uitbouwde tot 10 – 6. Twee late treffers van Conventus waren door uiteindelijk onvoldoende om de nederlaag nog af te kunnen wenden. Desondanks mocht het team een welverdiend applaus in ontvangst nemen voor de geleverde inzet en kan terugkijken op een geslaagd zaalseizoen, waarin de vooruitgang duidelijk zichtbaar was.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.