Pelikaan 1 verliest van Ameide; 1-0

19 maart 2012
Pelikaan 1 verliest van Ameide; 1-0

ZWIJNDRECHT - Pelikaan 1 wist gisteren de uitwedstrijd bij Ameide niet te winnen. De 2e plaatst in de competitie werd wel gehandhaafd, echter concurrent Altena kwam gelijk in punten en koploper Drechtstreek liep 3 punten uit.

Pelikaan miste deze wedstrijd aanvoerder Carsten van Leeuwen, Stephan Ooms (blessure) en Wilco Hameetman (blessure). Daarvoor in de plaats kwamen de beide van een blessure teruggekomen spelers Patrick Verbrugh en Nick Sol.

Om 15.00 uur werd er afgetrapt op sportcomplex Meihoven. De eerste kans van de wedstrijd was voor de gastheren. Door goed verdedigend werk van Nick Sol hoefde keeper Rik Pomp nauwelijks in actie te komen. Hij kon het “schotje” van de spits van Ameide makkelijk oprapen.

De eerste mogelijkheid voor Pelikaan volgde daarna snel. Peter van Dam speelde Niels van Muyen in, die in 1 keer de bal (tussen 2 verdedigers door) doorspeelde op Randy Kroos. Diens voorzet werd door de verdediger van Ameide tot corner verwerkt.

Na eerst een gemiste kans van Marcel Dijkstra (fraaie redding keeper Ameide) dacht Pelikaan op voorsprong te komen via Lerry Overgaauw. Helaas werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Drie minuten later wederom een grote kans voor Pelikaan. Miraculeus verdween de bal niet over de lijn. Randy kroos schoot op de binnenkant van de paal, waarna de bal tegen het hoofd van de keeper kwam, die vervolgens de bal weer net voor de lijn wist te pakken.

In de rest van de eerste helft kreeg alleen Ameide nog een kans om te scoren. Zowel de inzet van de nr 7 als de nr 8 van Ameide werden vakkundig gekeerd.

De 2e helft startte met een Pelikaan dat wederom op zoek ging naar de 0-1. De eerste kans was voor Lerry Overgaauw die een steekbal van Erwin van Dis kreeg.  De keeper van Ameide verrichte weer goed werk en zag de bal naast de paal over de achterlijn gaan.

Kort daarop een grote kans voor Ameide. Met een uiterste inspanning kon keeper Rik Pomp de bal nog net tot corner verwerken. De volgende kans was weer voor Pelikaan. Niels van Muyen schoot de bal, na een voorzet van Randy Kroos, tegen de lat.

In de 59e minuut werd het net wel gebold. Alleen werd dat achter Rik Pomp gedaan. Ameide scoorde uit een aanval de 1-0.

In het laatste half uur kreeg Pelikaan nog meerdere kansen, maar Danny Heijstek, Marcel Dijkstra en Randy Kroos hadden het geluk niet aan hun zijde. De bal mocht er blijkbaar niet in.

Ondanks het verlies blijft Pelikaan 2e op de ranglijst. Het zag wel Altena langszij komen en Drechtstreek verder uitlopen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.