Nog drie kampioenen voor Albatros

19 maart 2012
Nog drie kampioenen voor Albatros

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag waren de laatste beslissende wedstrijden van het zaalkorfbalseizoen. Er konden nog drie kampioenen aan de eerdere vier bij de Zwijndrechtse korfbalclub worden toegevoegd.  

Albatros A3 had tegen PKC A6 uit Papendrecht twee doelstellingen: winnen met 9 doelpunten verschil en 22 treffers maken. Binnen een paar minuten was het al 2-0 en gedurende de eerste helft vielen de treffers met grote regelmaat: 13-1 bij rust. Ook na rust was er een korte periode waarin niet gescoord werd, maar vijf minuten voor tijd viel de 22e treffer. De uitslag was 24-4 voor de kampioen die ongeslagen bleef, het hoogste doelsaldo heeft en de meeste treffers in haar poule heeft gemaakt (158 treffers).

Albatros G1 won de eerste wedstrijd tegen Vitesse G1 met 2-1 na een 0-1 achterstand. Simone scoorde in deze spannende wedstrijd twee keer.Inmiddels had voordat Albatros weer het veld in moest Vriendenschaar (Bodegraven) haar beide wedstrijden al gewonnen en dus moest Albatros van SportingTrigon winnen om gedeeld kampioen te zijn. Dat lukte want het werd 6-1 voor de thuisploeg en dus was er een roos en taart voor Albatros G.

De Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros heeft sinds september 1997 een G-team dat dit jaar dus al haar 15-jarig bestaan zal gaan vieren. Dit team is er speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 17 jaar, mensen die gewoon lekker willen korfballen. De laatste tijd blijkt er door jongere sporters ook veel belangstelling voor de sociale korfbalsport te bestaan en daarom wil Albatros proberen een jeugdafdeling op te starten. Op 4 april 2012 beginnen de trainingen: elke woensdag van 18:15 tot 19:15 uur. 

Albatros C4 wist op haar laatste wedstrijd in de zaal het kampioenschap nog binnen te slepen met een overwinning van 6-1 tegen PKC. 

Albatros C2 heeft in een uitwedstrijd in Gorinchem, GKV van de mat geveegd met 13-1. Met deze uitslag eindigde C2 als 2e in de competitie. Daarnaast speelde Albatros 8 de laatste wedstrijd in de zaal gelijk met  8-8 tegen ACKC uit Almkerk en eindigde dit zaalseizoen op de 4e plaats.

Albatros 10 verpestte het feestje van kampioen Merwede 11 een beetje door met 11-9 te winnen. Aanvoerder Dick Berghout scoorde bij 9-9 de laatste twee treffers in de felle partij!

Afgelopen zaterdag werd al buiten geoefend en deze week barsten alle buitentrainingen weer los. Aanstaande zaterdag wordt er ook weer druk geoefend, zowel uit als thuis, als voorbereiding op de tweede helft van de veldcompetitie.

Bijlagen: foto’s van de kampioenen C4, A3 en G1

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.