Meedoen aan de Zwijndrechtse Taalstrijd in België

22 maart 2012
Meedoen aan de Zwijndrechtse Taalstrijd in België

ZWIJNDRECHT - Onze zusterstad in België heeft ons dit jaar uitgenodigd om in België de "Grote Zwijndrechtse taalstrijd 2012" aan te gaan. Een quiz waarin per land vijf ploegen met elk drie deelnemers de strijd met elkaar aangaan. Ze worden geconfronteerd met de ‘uitzonderingen op de uitzonderingen van de uitzonderingsregel’.

Eeuwige roem 
In de quiz zitten de volgende categorieën: spelling, sms-taal, fouten zoeken, etymologie, kleinkunst en smartlappen, betekenis van woorden en literatuur en woordritsen (twee samenstellingen waarbij je het middelste woord moet raden: bv. kaart-....-breker, ontbrekend woord is SPEL). Iets voor taalpuristen? Helemaal niet! Integendeel: ernst en plezier wisselen elkaar af. De winnaars worden wel beladen met eeuwige roem. Dat staat vast.

Meedoen? Meld u aan vóór 24 maart! 
De wedstrijd vindt plaats in België, op woensdag 28 maart om 19.30 uur, in OC ‘t Waaigat. Er zijn nog een paar deelnemersplekken beschikbaar! Stuur een e-mail voor meer informatie of om uzelf op te geven naar: cultuur@zwijndrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.