Gratis compost scheppen

22 maart 2012

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 31 maart 2012 kunnen de inwoners van Zwijndrecht gratis compost halen op het parkeerterrein achter het station in Zwijndrecht. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur kunt u terecht om compost te scheppen uit een container. Een schep en emmers of zakken om de compost in te doen, moet u zelf meebrengen. U kunt compost scheppen zolang de voorraad strekt: op = op!

Met deze actie wil de gemeente haar bewoners mee laten profiteren van de compost, die een product is van ons eigen groente-, fruit- en tuinafval. Van iedere volle gft-container die aan de wegwordt gezet, kan maar liefst vijftien tot twintig kilo compost worden gemaakt. Het verwerken van gft tot compost is goedkoper dan verbranden, het veroorzaakt minder luchtvervuiling en het bespaart grondstoffen.

Compost verbetert de structuur van (tuin)grond en regelt de doorlaatbaarheid. Daarnaast activeert compost het leven in de bodem, gaat het bodemziekten tegen en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Compost gemengd met aarde is goed te gebruiken als potgrond of tuinaarde.

De gratis compostverstrekking is een gezamenlijke actie van HVC en de gemeente Zwijndrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.