Jaarlijkse turnshow O & O

26 maart 2012
Jaarlijkse turnshow O & O

ZWIJNDRECHT - Zaterdag hield de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O onder grote publieke belangstelling haar jaarlijkse turnshow in de Develhal.  Traditioneel was deze onderverdeeld in een middagvoorstelling voor de jeugd t/m 8 jaar en een avondvoorstelling voor de leden van 9 jaar en ouder. Het motto was dit jaar “film en musical” wat volledig terug te vinden was in een schitterend verzorgd decor alsmede in de opgevoerde oefeningen en dansen.

De middagvoorstelling werd geopend met een massaal uitgevoerde backstage, waarna de meisjes ritmische gymnastiek de spits afstaken met een vrolijke dans “De Petticoats”. Ook de overige ritmische nummers waren het aanzien meer dan waard. Verterend waren de optredens van de aller kleinsten. De kleuters dansten als “studio 100 vriendjes ” op een medley van diverse liedjes,  hingen en rolden aan de brug en valmat, ouder en kind gym toonden tal van kunsten op een grote bewegingsbaan. De jongens recreant toonden hun kunsten als “stutmannen in opleiding” op de lage rek en kast-minitramp. De meisjes  6 t/m 8 jaar kwamen  tot actie met een vlot springnummer, alsmede met een goed uitgevoerde massale dans op het nummer “een nieuwe dag” uit The Wiz. De jongens-  en meisjesselectie toestelturnen lieten zien wat zij zoal in hun mars hebben in een gymmix aan toestellen. Daarnaast  brachten zij fraai minitrampspringen ten tonele. De middag werd massaal afgesloten met alle deelnemers

Had de middagvoorstelling over het algemeen een speels karakter, de avondvoorstelling daarentegen kan omschreven worden als een wervelende show met tal van hoogstandjes. Het aanwezige publiek verveelde zich geen moment en gaf menig open doek. Op muziek uit de “Phantom of the Opera” werd de opening verzorgd door de leiding. Een mooie opening waarmee de toon direct werd gezet.

Ook ’s avonds was er fraai werk te bewonderen van de afdeling ritmische gymnastiek. Het maakte niet uit of het individuele, duo, of groepsoptredens waren,  ze konden allemaal de toets van kritiek doorstaan. Een echte topper hierbij was de groepsoefening met hoepel en lint van de meisjes 1B. De uitgebeelde flashmob van de gezamenlijke springgroepen werd goed ontvangen en ging er in als koek.  De optredens van de jazz dance groepen waren een welkome afwisselingen binnen het toestellen spektakel.

Schitterende choreografieën waren er te bewonderen  bij de nummers “Honey I believe” van de jazz-dance tieners, “Express” van de dames-jazz, alsmede “Amelie”  en “For bitter or worse” van de dames Classic Jazz.  De meisjes 9-10-11 jaar  leefden zich uit op diverse springvormen  op het nummer “We’ r all-in this together” en in de dans “Grease”.

De  jongens 9-10-11 lieten gedegen werk zien op de lage rek, evenals de jongens techno op de hoge brug. Gezamenlijk kwamen  zij, aangevuld met de meisjes techno en de meisjes springroepen, nogmaals tot actie in vlot kast-minitrampnummer. De jongens/heren- en meisjes/damesselectie individueel toestelturnen  lieten werk op niveau zien. Uitschieters hierbij waren het balkoptreden van de meisjes en het in een nieuw jasje gegoten gymmix  van de jongens/heren.

Ook het alternatief tafelspringen van de jongens en heren mocht er zijn. Het kruislings en  het over elkaar heen springen deed menig toeschouwer de adem in houden. De voorstelling werd massaal  met alle deelnemers afgesloten .

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.