Koude start voor korfballers Albatros

02 april 2012
Koude start voor korfballers Albatros

ZWIJNDRECHT - Het was voor de meeste korfbalteams weer behoorlijk wennen op het koude en winderige veld en ook voor de supporters was het afgelopen zaterdag bibberen langs de lijn. 

Albatros 1 heeft de eerste wedstrijd van het veldseizoen niet in winst weten om te zetten. In Dordrecht was Oranje Wit duidelijk met 17-11 de baas, hoewel het in de eerste helft geen sprake was van een ongelijke strijd. Albatros speelde zonder de geblesseerde Gaby Boom en Wouter Nugteren en had in Jindra Boom en Mark Trimpe goede vervangers.

In de eerste helft was Albatros de bovenliggende ploeg en de ploeg van Karim Ratoube scoorde makkelijker. Het missen van een strafworp bij 6-7 bleek grote gevolgen te hebben. In plaats van 6-8 werd de ruststand 8-7 in het voordeel van de thuisploeg en na rust was er opeens weinig structuur in de aanvallen van Albatros te vinden. Oranje Wit scoorde vanaf 9-8 vijf keer op rij en toen was de wedstrijd gespeeld. Zaterdag wacht Albatros de belangrijke wedstrijd tegen Ready.

Het 2e klopte Oranje Wit 3 met 9-12 en kon gelukkig weer een beroep doen op Karin Lommers en Chloë Pelgrom, die allebei terug zijn van een knieblessure. Albatros 3 morste een punt tegen PKC 5 (11-11), maar wel was er winst voor senioren 5 en 8 en voor senioren 7 dat de jonkies van Erasmus 1 met 5-10 versloeg. 

A2 kwam van een koude kermis thuis uit ’s Gravendeel. Werd er vorige in de oefenwedstrijd tegen ADO A1 nog ruim gewonnen, nu was de Hoekse Waardse ploeg met 10-9 te sterk. A3 speelde 9-9 tegen HKC A2 en A4 won met 12-10 van PKC A6.

Bij de jeugd waren de uitslagen van de F-teams het meest opvallend. Alle F-teams wonnen hun wedstrijd en scoorden maar liefst 60 doelpunten! Het hoogste aantal kwam op naam van zowel F1 als F3 die allebei met 18-0 wonnen. F2 won met 5-2, F4 met 8-0 en de kersverse ploeg F5 versloeg KCR F3 met 1-11.

Een prima opsteker voor D3 dat voor het eerst sinds september 2011 een wedstrijd won: 5-6 bij PKC D8. Ook D1 won in een spannende wedstrijd met 9-8 van Juliana D1. Ook B2, C2, D2 en E2 wonnen hun wedstrijd, opvallend genoeg allemaal tegen ACKC uit Almkerk.

Op zaterdag 7 april zijn er op sportcomplex Develstein maar liefst 21 wedstrijden te bekijken, dus een drukte van belang. Vrijdagavond gaat de A-jeugd op kamp naar Bergeijk en zaterdag is er voor de jeugd een sponsoractie gepland voor hun jaarlijkse Pinksterkamp in Boxtel. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.