Dat Klinkt wil groot worden

02 april 2012

ZWIJNDRECHT - Het in januari gestartte orkest Dat Klinkt van Chr. Harmonievereniging Het Geklank des Konings, is op zoek naar meer muzikanten.

Max Elbers, in maart tot het bestuur van de vereniging toegetreden als vertegenwoordiger van Dat Klinkt, vertelt dat het heel gezellig is om muziek te maken in Dat Klinkt. Maar het zou fijn zijn als meer mensen bij het orkest komen meespelen.

Zelf is hij bij Dat Klinkt terecht gekomen na in een dweilband gespeeld te hebben. De dweilband hield op te bestaan en hij zocht een alternatief. De hartelijke en open sfeer bij HGDK sprak hem erg aan, maar de overstap naar het Geklank was voor hem wat niveau betreft te groot. Hij was dan ook erg blij toen Dat Klinkt werd opgericht, waar het niveau lager ligt dan bij Het Geklank, het andere orkest van de vereniging.

Dirigent Maron Teerds zwaait het stokje over beide orkesten. “De inzet van Maron is bij beide orkesten even groot, hij wil iets moois neerzetten”, aldus het kersverse bestuurslid. ” Maar bij Dat Klinkt houdt hij er rekening mee dat het niveau van de muzikanten wat lager ligt. Dat zie je aan de keuze van de muziekstukken, zonder daarbij concessies te doen aan de muzikaliteit. Dit is voor ons zeer fijn spelen. Ik ben blij dat ik lid ben geworden van HGDK en ook al ben ik nog niet zo lang lid van de vereniging, de stap naar het bestuurschap was een logische. De vereniging neemt Dat Klinkt echt serieus.”

Mensen die geïnteresseerd zijn om in Dat Klinkt te gaan spelen, kunnen contact opnemen met voorzitter Ina Snier op telefoonnummer 078 - 619 16 48, of een mail sturen naar info@hgdk.nl. Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.hgdk.nl 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.