VV Pelikaan verslaat koploper Drechtstreek

09 april 2012 door Ad van Herk
VV Pelikaan verslaat koploper Drechtstreek

ZWIJNDRECHT - VV Pelikaan pakte op zaterdag 7 april de 2e periodetitel en doet weer volop mee in de titelstrijd. Op het Pelidome werd met 4-1 gewonnen van koploper Drechtstreek. Doelpuntenmakers voor Pelikaan waren; Niels van Muyen, Marcel Dijkstra en John de Dunnen (eigen doel). Marcel Dijkstra werd gekozen tot man of the match.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was voor Pelikaan van groot belang. Bij winst op koploper Drechtstreek zou Pelikaan op 3 punten komen en weer volop meedoen om de titel. Daarnaast kon bij winst de 2e periodetitel binnen worden gehaald.

Trainer Michel de Raad kon over een bijna geheel fitte selectie beschikken. Alleen reserve doelman Michel van de Boom is nog herstellende van een enkelbreuk.
Aan de kant van Drechtstreek moest trainer Jan Kroos defensief gezien wel een aanpassing doen. Hij miste o.a. centrale verdediger Leon van Dalen.

De wedstrijd had vanaf het begin een hoog tempo en beide ploegen wilde graag voetballen. Toch speelde de eerste tien minuten zich vooral af tussen de twee zestien meters. Keeper van Pelikaan Rik Pomp had tot dan aan toe drie maal een bal simpel kunnen oppakken. De keeper van Drechtstreek, Timo Epping, hoefde zelfs niet in actie te komen.

In de 11e minuut kon Timo Epping wel aan de bak bij een hoekschop van Pelikaan. Pelikaan aanvoerder Carsten van Leeuwen leverde een perfect genomen hoekschop af op de klaarstaande Niels van Muyen die hoog in het doel de 1-0 binnen kopte.
Lang kon Pelikaan niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later viel de gelijkmaker al. Uit een afgeslagen bal werd de bal vanaf de 16 meter hard en onberispelijk achter Rik Pomp geschoten; 1-1.

In de rest van de 1e helft was Pelikaan nog een aantal malen gevaarlijk. Het gevaarlijkste was een kopbal net over het eigen doel van Pelikaan. Vincent de Klerk wilde een voorzet van Remco Koremans tot hoekschop verwerken en zag tot zijn eigen schrik de bal richting de rechter kruising zeilen. Gelukkig voor Pelikaan ging de bal net over de lat.

Vanaf het begin van de 2e helft werd het hoge tempo van de 1e helft voortgezet. Na drie minuten spelen was Niels van Muyen doorgebroken aan de linkerkant. Zijn voorzet werd door Drechtstreek verdediger John de Dunnen in het eigen doel geschoten; 2-1
Bijna was de vreugde weer van korte duur. Scheidsrechter Van Herk kende drie minuten later een strafschop toe aan Drechtstreek. Gelukkig liet Rik Pomp weer zien dat hij een puntenpakker voor Pelikaan is. De door Erwin van der Heiden ingeschoten strafschop wist hij vakkundig te keren.

Dit gaf Pelikaan nog meer moraal en gesteund door de vele supporters zocht Pelikaan de aanval. In de 63e minuut werd een dieptebal van Wilco Hameetman op magistrale wijze door Marcel Dijkstra omgezet tot een doelpunt. Marcel Dijkstra tikte de bal uit de lucht in 1 x over de uitgekomen keeper Timo Epping heen; 3-1
Tien minuten later was het weer Marcel Dijkstra die scoorde. Niels van Muyen werd door keeper Rik Pomp de diepte ingestuurd. Door goed zijn lichaam te gebruiken kwam hij oog in oog te staan met de keeper van Drechtstreek. Zijn inzet werd gekeerd, maar de rebound was voor Marcel Dijkstra, die via een verdediger binnen kon schieten; 4-1
Op dat moment was de einduitslag van Capelle-Altena al bekend; 1-1. Door dit gelijke spel en de overwinning op Drechtstreek was de 2e periodetitel voor Pelikaan een feit. Daarnaast klom Pelikaan weer een plekje op de ranglijst naar de 3e plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.