Aantal Zwijndrechtse softbaldames draait op volle toeren

10 april 2012

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 14 april startte de competitie in de 1e klasse dames softbal, waarin HSV Zwijndrecht tot aan de zomerstop uitkomt in poule B voor de zuidelijke helft van Nederland. Na de zomerstop worden de bovenste vier samen gevoegd met de bovenste vier van poule A in de promotiepoule, waaraan de Zwijndrechtse dames opnieuw willen deelnemen.

De competitie werd geopend op bezoek bij Sparta/Feyenoord, op het veld waar HSV Zwijndrecht in 2010 kampioen werd in de tweede klasse en promotie afdwong. Waar de verdediging nog niet op volle toeren draaide, kon het team zich aanvallend geen betere start wensen. In 11 van de 12 slagbeurten werd er gescoord, komende tot een totaal van 34 gescoorde punten resulterend in 15-8 en 19-8 overwinningen. Na een marathon van 5 uur en drie kwartier in een ijzige kou, twee overwinningen en veel gescoorde runs staat het Zwijndrechtse vlaggenschip eerste.

De eerste wedstrijd kenmerkte zich door sterke pitching en een onwennige verdediging. Werpers (en zusjes) Nancy van der Ham en Cindy van der Linden hielde de Rotterdammers goed in bedwang, maar zij wisten nav 4 veldfouten en 6 maal vier wijd toch tot acht punten te komen middels sterk loopwerk. Dit werd zoals gezegd ruimschoots gecompenseerd door de aanval, die op 16 honkslagen en 10 maal vier wijd tot vijftien punten kwamen. Beste slagvrouw was Marlinda Becker met 3 uit 4 (.750), waaronder een twee- en driehonkslag waarmee zij vier punten binnen sloeg en waarop zij ook vier maal zelf scoorde. Werper Van der Ham kwam in vier innings tot 1 maal drie slag en 1 maal vier wijd, zij kreeg 2 honksagen tegen en zag 2 punten scoren (0 verdiend). Werper Van der Linden kwam in drie innings tot 3 maal drie slag en 5 maal vier wijd, zij kreeg 6 honkslagen tegen en zag 6 punten scoren (0 verdiend).

Wedstrijd twee werd sterk geopend met direct vier punten in de eerste slagbeurt, waarna Sparta/Feyenoord in deze wedstrijd aanvallend sterker uit de voeten kwam op werper Danielle Zwitzer. Toch kende de wedstrijd een gelijk verloop aan de eerste wedstrijd, waarin de Rotterdammers opnieuw tot 8 punten kwamen middels honkslagen, sterk honklopen en een Zwijndrechtse veldfout. Aanvallend ging het bij HSV Zwijndrecht nog beter lopen, aangezien zij in slechts vijf slagbeurten tot liefst 17 honkslagen sloegen en hierdoor tot 19 punten kwamen. Doordat de voorsprong na 5 innings 11 punten bedroeg trad de mercy rule in werking, en werd de wedstrijd beëindigd. Beste slagvrouwen waren Angela Verkerk met 3 uit 3 (1.000) en Sanne Korpel met 2 uit 2 (1.000), hiernaast sloeg Michelle van Bodegom 2 uit 4 (.500) met vier binnen binnen geslagen en vier gescoorde punten. Werper Zwitzer kwam in vijf innings tot 7 maal drie slag en 3 maal vier wijd, zij kreeg 8 honkslagen tegen en zag 8 punten scoren (6 verdiend).

Zondag 15 april speelt het team thuis tegen Adegeest, waarbij het seizoen feestelijk word geopend. Vanaf 09:30 uur staat de koffie klaar en de muziek aan, waarna vanaf 10:50 uur het programma begint. De Zwijndrechtse burgemeester Scholten zal de ceremoniële eerste worp van het seizoen gooien en het eerste exemplaar van de Softbal Selectie brochure in ontvangst nemen, welke ook onder het aanwezige publiek zal worden uitgedeeld. De dubbele confrontatie met Adegeest zal hiernaast 'live' worden verslagen. Het programma eindigt in de middag met de wedstrijd van het eerste honkbalteam, alwaar de eerste worp van het seizoen wordt gegooid door Wethouder Vissers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.