Verdachte van zakkenrollen aangehouden

15 april 2012 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Een 18-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 14 april op het Hof van Holland aangehouden. Samen met een tweede vrouwelijke verdachte rolde ze daar in een winkel de portemonnee van een 73-jarge vrouw uit Ridderkerk. Het slachtoffer ontdekte de diefstal bij de kassa en waarschuwde direct haar man die buiten stond te wachten.

Een paar minuten daarna zag de man beide vrouwen op het winkelcentrum en volgden hen naar een geldautomaat. Daar sprak hij één van hen aan en bleek dat zij het bankpasje uit de gestolen portemonnee bij zich had en daar kennelijk mee wilde pinnen. Terwijl de man met de ene verdachte in gesprek was, ging de ander er snel vandoor. De politie nam de vrouw met de bankpas van de man over en zoekt uiteraard nog haar metgezel. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld en wordt verhoord.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.