Larissa Leensvaar ziet droom uitkomen

16 april 2012

ZWIJNDRECHT - Op 3 april vetrok Larissa Leensvaar uit Zwijndrecht vanuit Alblasserdam met de Nederlands twirl equipe richting Neuchatel om deel te nemen aan het wereld kampioenschap twirlen. Larissa, lid van de Zwijndrechtse twirlvereniging Accelerando, zag hiermee haar droom uitkomen. In een sterk bezet, en door Amerika gedomineerd deelnemersveld, was Larissa op donderdag 5 april aan de beurt met haar twee baton routine in de juvenile klasse. Larissa plaatse zich voor dit onderdeel tijdens het NK in Amsterdam eerder dit jaar door als 1e te eindigen. Hoewel zij toch wel wat zenuwachtig was draaide zij een bijzonder goed optreden wat haar uiteindelijk een fraaie 16e plaats van de wereld opleverde.

Zoals verwacht strijkte het Amerikaanse gezelschap alle prijzen op. Een dag later werd het Zwijndrechtse twirltalent 11 jaar. Met de andere deelnemers was er geen sprake van concurrentie, sterker nog er werden onderling allerlei cadeautjes uitgewisseld. Ook ging Larissa op de foto met haar idool ...... Vanuit Zwijndrecht waren veel supporters meegereisd. Zij verbleven met zijn allen in een nabijgelegen herberg en zaten uitgedost in het Oranje de hele week op de tribune.

Op tweede paasdag keerde het hele gezelschap weer terug naar Nederland. Voor Larissa was het week één grote droom. Zij genoot dan ook met volle teugen van het WK, en van alle fans op de tribune waaronder natuurlijk ook haar ouders en broer. De trainsters Cobi en Desiree de Ruiter en Annemarie van Veldhoven waren ook getuige van het bijzondere optreden van hun pupil. Met haar vriendin Bonita de Ruiter, zij werd vorig jaar op het EK in Karlovy Vary (Tsjechië) nog knap 6e, komt Larissa dit jaar uit in preteen intermediale klasse. Samen hopen zij met dit onderdeel nog een keer een EK of WK mee te maken. Mocht het duo zich plaatsen voor het komende EK hoeft het in ieder geval niet zo ver te reizen want dan wordt het EK in Nederland gehouden. Twirlvereniging Accelerando heeft de laatse jaren een enorme groeispurt gemaakt en kent al bijna zeventig twirlende meisjes. Het plezier in de sport staat voorop, en iedereen kan op haar eigen niveau beter worden. Op 16 juni organiseert Accelerando in de Develhal haar jaarlijkse wedstrijd. Mocht u een kijkje willen nemen op een trainingsavond kijk dan voor meer informatie op www.accelerondozwijndrecht.nl

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.