Inspirerende workshop voor- en vroegschoolse educatie

16 april 2012

ZWIJNDRECHT - Afgelopen woensdag vond de jaarlijkse workshopbijeenkomst Voor- en Vroegschoolse Educatie plaats in basisschool De Dolfijn in Zwijndrecht. De bijeenkomst stond in het teken van “Samen, denken, knarsen en spelen” en wordt jaarlijks georganiseerd door de werkgroep Voor- en Vroegschoolse Educatie. 

Wethouder Gerard Slotema opende de bijeenkomst. Hij benadrukte het belang dat we gezamenlijk in Zwijndrecht hechten aan voor- en vroegschoolse educatie. Vervolgens gaf hij aan dat Zwijndrecht door de inzet van (onder andere) alle aanwezigen op veel fronten een voorbeeld is geworden voor andere gemeenten. Een eerste inspectieronde op onze voor- en vroegschoolse educatie locaties en de rapportage van de Inspectie van het Onderwijs daarover bevestigen dat beeld. 

Marije van der Schelling, lid van de werkgroep Voor- en Vroegschoolse Educatie, gaf vervolgens uitleg over het programma. Leerkrachten uit de onderbouw van het basisonderwijs en pedagogisch medewerkers uit de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen – zo’n 70 man in totaal – konden vervolgens deelnemen aan workshops die varieerden van “Science en Techniek” en “Filosoferen met kinderen” tot “Aanzetten tot spel”. Doel van de jaarlijkse bijeenkomst is om elkaar te ontmoeten en de aansluiting tussen peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisonderwijs verder te versterken. Verder wil de werkgroep inspiratie en informatie te bieden waar de beroepskrachten de dag erna in hun groep mee aan de slag kunnen. Het was een geslaagde en inspirerende middag. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.