Develsteinleerlingen uit DV61 vallen in de prijzen met hun profielwerkstuk

17 april 2012 door Ad van Herk
Develsteinleerlingen uit DV61 vallen in de prijzen met hun profielwerkstuk

ZWIJNDRECHT - Kevin Veen en Ilja de Man uit DV61 (Develstein) hebben met hun profielwerkstuk ‘(N)NRTI remmen proliferatie van verschillende kankercellen’  de publieksprijs gewonnen van de nationale Van Melsen Prijs van de Radboud Universiteit. Hun profielwerkstuk was samen met negen andere werkstukken genomineerd voor het beste profielwerkstuk op het gebied van biologie, natuurkunde, informatica, wiskunde en scheikunde. Een week later wonnen Kevin en Ilja bij de uitreiking van een profielwerkstukkenprijs voor alle vakken op de Universiteit van Twente de derde prijs.

In Nijmegen ontvingen zij op donderdag 5 april jl. in aanwezigheid van een vakjury van vijf hoogleraren aan de Radboud Universiteit de publieksprijs (een geldbedrag van € 150,-) voor hun profielwerkstuk, waarvoor zij in het laboratorium van de Radboud Universiteit onderzoek deden naar het effect van hiv-remmers op de groei van verschillende kankercellen. Hun vakdocenten en schoolleiders waren zo onder de indruk van zowel hun onderzoeksidee als het eindwerkstuk, dat zij het werkstuk ook inzonden naar de landelijke Twente Academy Profielwerkstukkenwedstrijd. Daar presenteerden Kevin en Ilja samen met tien andere genomineerden op donderdag 12 april jl. hun werkstuk aan een deskundige vakjury van de Universiteit van Twente. Daar wonnen zij de derde prijs (een geldbedrag van € 200,-). ,,Een grote pluim voor deze leerlingen”, zegt mevrouw Van Santen, teamleider van vwo 4, 5 en 6, trots. ,,Kevin en Ilja zijn uit alle landelijke inzendingen samen met een tiental anderen genomineerd voor beide prestigieuze prijzen. Dat was al een hele knappe prestatie, maar dat zij het publiek en de jury met hun presentatie hebben overtuigd en daarmee twee prijzen hebben gewonnen, is natuurlijk een resultaat om ontzettend trots te zijn,” aldus mevrouw Van Santen.

Fotobijschrift:
Kevin en Ilja wonnen met hun profielwerkstuk ‘(N)NRTI remmen proliferatie van verschillende kankercellen’  prestigieuze prijzen van de Radboud Universiteit Nijmegen (publieksprijs) en de Universiteit van Twente (derde prijs).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.