Groote Lindt pakt laatste strohalm

23 april 2012

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 21 april speelde Groote Lindt wederom een duel in de onderste regionen. Tegenstander GDC, dat vorige week nog een knap gelijkspel behaalde tegen Drechtstreek, moest ook vandaag de punten pakken om uit de gevarenzone te komen. 

Maar de start van Groote Lindt was er een om van te dromen. Al in de eerste minuut moest GDC een hoekschop weggeven aan de thuisploeg. Met een ingestudeerde corner genomen door Steven Kramer, wist Michael Slingerland de bal het doel in te koppen maar zag het speeltuig  via de lat weer terugkaatsten Hierop volgde een scrimmage waarbij GDC-keeper Yuri Ran en Michael Slingerland betrokken waren maar waar uiteindelijk de laatste aan het langste eind trok door de bal over de doellijn te glijden. Een snelle 1-0 voorsprong dus voor De Lindt. 
 
Groote Lindt wilde het hier niet bij laten zitten en zocht de voetballende oplossing. Zo was het een uitstekende pass van Dave Klootwijk op de diepgaande Michael Slingerland maar zijn schot net langs doel zag gaan. GDC had zichtbaar moeite met het spel van De Lindt die zichtbaar met vertrouwen speelde en de een na de andere combinatie ten toon spreidde. Ook achterin stond het als een huis waarin maar weinig werd weggeven. Daardoor ontstonden er ook voorin enkele kansen om de stand verder uit te bouwen. Zo was er in de 14e minuut Steven Kramer die een voorzet van Michael Slingerland op de pantoffel nam maar op een haar na het doel miste. Een aantal minuten later was het Björn van Dingen die de kans kreeg op de 2-0, maar zijn tegendraadse kopbal net over zag gaan. 
Een minuutje later dan toch een gevaarlijke aanval voor GDC die het met een schot op afstand probeerde maar de bal via een van de Lindes verwerkt zag worden tot corner. Deze werd afgeslagen en in de snelle counter, waarin Nestor Timmerman met de bal aan de voet de middenlijn bereikte, werd Michael Slingerland diep aangespeeld. Deze zag zijn schot op doel gekraakt en zag tot zijn ontzetting de doorrollende bal net voor de doellijn gekeerd worden. 
 
Maar dan na 25 minuten spelen zag Groote Lindt zijn inzet beloond worden. Het was de mee opgekomen Björn van Dingen die, na een prima pass van Steven Kramer, besloot om eens flink uit te halen richting het doel van GDC. Zijn schot leek gekeerd te worden door de grabbelende keeper maar door het effect stuiterde de bal via het been van de keeper alsnog over hem heen en rolde de bal het doel in. 2-0 voorsprong dus en niet onverdiend. Dit was het moment voor GDC om in te grijpen. DE nummers 2 en 8 werden gewisseld voor de nummers 12 en 14. GDC ging opportunistischer spelen en trok met 4 spitsen ten aanval. In die fase had Groote Lindt het moeilijk en moest er in de 40e minuut dan toch aan geloven. Het was Stefan Storchart die de bal op een presenteerblaadje kreeg en met een uitstekende lob doelman Hans Kok wist te verschalken. GDC bleef doordrukken maar wist voor rust met een schot van Yelson van de Heuvel, Pascal de Vries en Ralph Lankhaar niet meer de bal tussen de palen te krijgen.
 
De 2 helft begon GDC met een hoekschop maar dit resulteerde in niets. Groote Lindt bleek zich in de 2e helft weer enigszins herpakt te hebben. Dit resulteerde dan ook in het 3e doelpunt na 9 minuten spelen. Nu was het Steven Kramer die na een voorzet van Michael Slingerland prima in een duel wist af te ronden. Er ontstond een wat rommelige fase waarin beide partijen vochten voor de bal, in een overigens sportief duel mede door de uitstekende arbitrage van de heer Deurloo. 
Toch kon Groote Lindt niet voorkomen dat Pascal de Vries vanuit een vrije trap de aansluitingstreffer kon maken. Met een verwoestend schot in het dak van het doel werd de stand weer op 3-2 gezet.
De wedstrijd was nog niet gespeeld maar het geloof bij Groote Lindt om deze wedstrijd winnend af te sluiten was groot. Groote Lindt besloot te wisselen. Eerst was het centrale verdediger Abdeladim die het veld geblesseerd moest verlaten ten faveure van Rowan Bussing. Ook de moegestreden Mischa Strauss werd gewisseld voor Brian Hardenbol. 
 
Groote Lindt bleef aandringen. Zo wist in de 72 minuut centrale verdediger Marcel van Berkel het hoofd achter de bal te krijgen vanuit een corner van Steven Kramer, maar vloog de bal over de lat. Inmiddels liep Kevin de Deugd zich warm om de spitspositie van Michael Slingerland over te nemen. 
 
De Lindt probeerde ook met de snelle Nestor Zimmerman in de omschakeling gevaarlijk te worden. In de 83e minuut kon Nestor doordringen tot het strafschopgebied van GDC met nog een verdediger voor zich. In 1e instantie leek hij na veel hinderen deze te passeren maar werd Nestor in een 2e poging om zijn man te passeren neergelegd in het strafschopgebied van GDC. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. De nuchtere Kevin de Deugd boog zich over de bal en schoot de bal onhoudbaar voor keeper Yuria Ran onberispelijk in. 4-2 en de wedstrijd leek gespeeld. 
 
In de 89e minnut kreeg Nestor Zimmerman nog een dot van een kans maar verzuimde het nekschot aan GDC toe te dienen door de bal in vrijstaande positie hoog over te schieten. Tot overmaat van ramp wist GDC in de 90e minuut nog wel het doel te vinden door een schuiver in de uiterste hoek van opnieuw Pascal de Vries.4-3 en nog even billenknijpen voor De Lindt. Uiteindelijk floot de arbiter na een lange blessuretijd toch af voor het eindsignaal.
 
Een welverdiende overwinning voor een zeer strijdbaar Groote Lindt .
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.